Deel dit artikel
-

KPN ontwikkelt slim slot om jonge fietsers te beschermen

KPN heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een slim fietsslot ontwikkeld dat praat met het mobiele netwerk en tijdelijk internet en bellen kan blokkeren zodra de tweewieler van het slot gehaald wordt.

Het bedrijf claimt de eerder eerste telecomprovider te zijn die via zijn mobiele netwerk de verkeersveiligheid van voornamelijk fietsende kinderen bevordert.

Uit wetenschappelijk onderzoek van Alpha.One in opdracht van KPN blijkt dat niet alleen het gebruik van de smartphone op de fiets voor afleiding zorgt, maar dat het ontvangen van trillingen en geluidsmeldingen van apps als Snapchat, WhatsApp en Instagram al zorgt voor een verminderde aandacht voor het verkeer.

De Safe Lock wordt deze zomer in een besloten pilot geoptimaliseerd, waarna het slot eind van het jaar in de winkels zal liggen voor ongeveer honderd euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk Kamminga

Kunnen we er ook een reservering mee gaan doen? Ik hoop dat er nu een goed slot komt dat ook echt werkt. Heb een aantal oplossingen gezien en geprobeerd maar het was het ‘net niet’ Ook bij Syntus werkte het niet. Ben benieuwd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond