Deel dit artikel
-

‘KPN overwoog verkoop XS4ALL’

KPN heeft even overwogen om dochter XS4ALL te verkopen. Op 3 juni is er een laatste gesprek geweest waarin de toenmalige CEO Maximo Ibarra aangaf dat XS4ALL niet in de etalage zou worden gezet, maar het actiecomité XS4ALL Moet Blijven ‘één à twee’ investeerders aan mochten brengen.

De eerste gesprekken dateren van eind april. Naast CEO Maximo Ibarra waren Chief Consumer Market Jean-Pascal van Overbeke, Chief Technology & Digital Officer Babak Fouladi en Chief Startegy Officer Wouter Stammeijer aanwezig.

Na het tweede gesprek zijn non disclosure agreements getekend. Eén van de twee partijen werd in een vroeg stadium door KPN afgewezen uit concurrentieoverwegingen. De andere kandidaat heeft van KPN een financieel informatiepakket ontvangen zodat zij een bod konden uitbrengen. Op dat bod is niet meer gereageerd. Een dezer dagen heeft KPN laten weten dat het toch door wil gaan met de integratie van XS4ALL in KPN.

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven laat weten ‘zeer teleurgesteld’ te zijn in de opstelling van KPN. ‘Wij vinden het onbegrijpelijk dat KPN niet voor verkoop kiest, temeer omdat KPN naar verluidt nog honderden miljoenen euro’s nodig heeft om glasvezel volledig uit te kunnen rollen. Niemand weet waar dat geld anders vandaan moet komen.’

Het comité maakt vandaag ook bekend dat ‘het management’ van XS4ALL langzamerhand geheel wordt vervangen door KPN. De CEO, CCO en klantcontactmanager waren eerder al opgestapt, en ook de CTO vertrekt, vanwege het voorgenomen besluit van KPN om het merk op te heffen.

Het actiecomité wil begin november een crowdfundingcampagne starten voor het opzetten van een nieuwe aanbieder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond