Deel dit artikel
-

‘KPN presteert beter dan de Nederlandse tv-videomarkt’

De Nederlandse markt voor consumenten-tv en videodiensten blijft groeien, maar de jaarlijkse omzetgroei van het online segment vertraagde aanzienlijk in het eerste kwartaal, van 48 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal van 2018 tot slechts 14 procent dit jaar. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Telecompaper.

Het marktaandeel van online videodiensten lag in het eerste kwartaal op 17,2 procent, een stijging ten opzichte van de 15,7 procent van een jaar eerder. Toch was het KPN die de meeste omzetgroei boekte.

VodafoneZiggo domineert de Nederlandse tv-markt, maar vertoont een langzame maar gestage daling van de omzet en marktaandeel. KPN blijft de kloof verkleinen en overtreft de markt met een omzetgroei van meer dan 9 procent in het eerste kwartaal. De nummer drie Netflix groeide slechts 0,8 procent naar 13,3 procent van de totale omzet.

‘KPN is succesvol in het doorvoeren van jaarlijkse prijsstijgingen en het zal interessant zijn om te zien of Netflix hetzelfde kan doen met zijn recente prijsstijging en geen abonnees afschrikt’, zegt Sanne de Bruyckere, analist van Telecompaper en co-auteur van het onderzoek.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond