Deel dit artikel
-

KPN voor de rechter wegens ‘misleiding glasvezel’

KPN moet zich vanochtend verantwoorden voor de rechter in Den Haag in verband met een zaak rond een glasvezelaansluiting in Roosendaal. Advocaat in opleiding Chizkija Loonstein spreekt van misleiding.

De Roosendaler betaalt voor glasvezel, maar zegt dit product niet te ontvangen. Er zijn twee vorderingen ingediend, zo meldt Omroep Brabant. Zo moet alsnog, binnen veertien dagen, glasvezel worden aangelegd bij de Roosendaler.

In maart wees KPN de claims van advocatenkantoor Loonstein al eens af. Volgens eigen onderzoek van het bedrijf hebben de klanten de juiste prijs betaald voor het geleverde product.

Het gaat om circa twintigduizend klanten waarbij KPN in 2008 en 2009 is gestart met de uitrol van breedbanddiensten. Hierbij werd gebruikgemaakt van glasvezel tot de wijkkast en vanaf de wijkkast koper tot in het huis (de zogenoemde Fiber-to-the-Curb-dienst). KPN noemde dit product KPN Glasvezel, omdat de internetverbinding grotendeels via het glasvezelnetwerk liep.

Loonstein zegt vierduizend gedupeerden te vertegenwoordigen. Als de rechtszaak naar wens verloopt, volgen er meer zaken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter Otte

De KPN-stellingname is, hoe juridisch correct het wellicht het ook is, voor normale stervelingen niet te begrijpen. UPC en Ziggo hebben ook een verglaasd netwerk in de wijkkasten en leveren hun internetsignaal het laatste stukje over de koperen Coax-kabel tot in de woning.
Niemand, ook beide grote providers niet, noemt dat echter een glasvezel-verbinding. Omdat het dat ook niet is.
KPN claimt nu dat het juridisch wel glasvezel is en de klanten komen daartegen in het geweer.
Logisch. Als je glasfiber bestelt hoort dat tot aan de modem in de meterkast in de woning te liggen. Niet slechts tot aan de wijkkast. KPN kan wat krom is niet recht praten, hoe de rechter er ook over denkt straks.

Jos

KPN heeft een uitmuntende juridische afdeling die in staat is alles recht te praten wat krom is. Ik heb dat als kleine ondernemer ‘aan den lijve ondervonden’. Gelukkig was ik in het bezit van een rechtsbijstandverzekering zodat ik de schade nog heb kunnen beperken.

Ton Bosma

Hela deze blown fibre ducts heb ik ooit gemaakt, voor Emtelle.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond