Deel dit artikel
-

KPN rolt laagfrequent netwerk uit voor internet of things

KPN wil nog dit jaar LoRa introduceren. Daarmee wordt het mogelijk om diverse M2M-toepassingen die maar weinig data gebruiken, laagfrequent te verbinden met internet.

De introductie van LoRa en de deelname van KPN aan de LoRa Alliance is een belangrijke factor om de ontwikkelingen van Internet of Things (inter)nationaal te versnellen, meent het telecombedrijf.

LoRa staat voor Long Range en maakt het mogelijk om miljoenen apparaten die zeer weinig stroom en data gebruiken, kostenefficiënt te verbinden met internet. Een voorbeeld is een flexibele straatverlichting, waarbij lantarenpalen real time op afstand aan- en uitgezet kunnen worden.

KPN levert al vijf jaar Machine-2-Machine connectiviteit (M2M) over de mobiele 2G-, 3G- en 4G-netwerk, bijvoorbeeld voor mobiele betaalautomaten op een terras of connectiviteit in auto’s.

De LoRa Alliance wordt in maart opgericht door grote bedrijven van over de hele wereld, met als gezamenlijk doel om de wereldwijde standaard te ontwikkelen voor Low Power Wide Area Networks. Naast KPN participeren ook Bouygues Telecom (Frankrijk), SingTel, Swisscom, Proximus, en Fastnet (onderdeel van South Africa Telecom) aan de Alliance. Andere deelnemers zijn grote industriële bedrijven binnen het IoT-ecosysteem: IBM, Sagemcom, Kerlink, Actility, IMST, Eolane en Microchip.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nicholas

Niks nieuws aan. Met SIGFOX hebben we al een low power netwerk. Goedkoper, groter Eco-systeem en het werkt met alle chipsets, niet alleen semtech.
Verkeerde keus gemaakt denk ik. Maar goed dat ze het doen. Gezien de veel goedkopere M2M sims op de markt (al vanaf 60 cent per maand sim met 1MB) en het SIGFOX netwerk heeft KPN M2M het lastig op de M2M markt.

jammer dat ze weer kiezen voor een gesloten systeem….maarja, dat is KPN

Sietse

@Nicholas, interessant! Ik wil graag mijn tuinverlichting aansturen via Sigfox, kan dat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond