Deel dit artikel
-

KPN spreekt met Apple over iPhone

KPN is in onderhandeling met Apple over de verkoop van de iPhone in Nederland. Als het mee zit komt het gehypte toestel na lang wachten dan eindelijk ook in ons land op de markt.

Dat meldt een woordvoerder van het telecombedrijf tegenover Betten Financial News.

Andere telecombedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt doen vooralsnog geen uitspraken over eventuele gesprekken met Apple.

Vandaag bleek dat Nederland een van de laatste landen is waar Apple een overeenkomst mee sluit voor de verkoop van de iPhone. De inkt is net droog onder een overeenkomst dat telecombedrijf TeliaSonera sloot met Apple. Het telecombedrijf gaat in de Noord-Europese en Baltische landen de iPhone verkopen. Dat betekent dat de liefhebbers in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland, Letland en Litouwen binnenkort aan hun trekken komen.

In Europa wordt de iPhone ondertussen onder meer aangeboden Orange in Frankrijk, T-Mobile in Oostenrijk en Duitsland en O2 heeft een deal gesloten om de iPhone aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het Britse telecombedrijf Vodafone biedt in Europa de iPhone later dit jaar aan in Tsjechië, Griekenland, Italië en Portugal. Nederland blijft in het rijtje vooralsnog achterwege.

De 3G iPhone wordt op 9 juni gelanceerd tijdens de Worldwide Developers Conference keynote in de Verenigde Staten vertelde Apple onlangs.

Deel dit bericht

1 Reactie

Lucas

Het is grappig dat de iPhone nog niet officieel in NL te koop is, en toch ca 35% van de bezoekers van http://www.mrmovie.nl/m dit wel doet met een iPhone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond