Deel dit artikel
-

KPN test 5G met de nieuwste smartphones

KPN heeft tussen meerdere locaties verspreid over Nederland het 5G netwerk getest. Zo zijn telefoon-, videogesprekken en datasessies gevoerd vanaf de nieuwste 5G smartphones tussen het 5G indoornetwerk in de Johan Cruijff ArenA te Amsterdam, het 5G FieldLab in de Rotterdamse Haven en het Technology Lab van KPN in Den Haag.

Tijdens de tests zijn de nieuwste toestellen die 5G ondersteunen – een Samsung Galaxy S10 5G, de Huawei Mate 20 X en een Oppo Reno 5G – verbonden met het 5G-testnetwerk van KPN verspreid over Nederland. Voor de aansluiting is gebruik gemaakt van een 10 GBps transmissienetwerk en met één van de smartphones werd een downloadsnelheid van 1,3 Gbps gerealiseerd. Verder is gebruik gemaakt van de 3.5 GHz spectrumband.

De testen laten zien dat met 5G de capaciteit verder toeneemt en heel hoge snelheden te realiseren zijn. Met de komst van 5G komen ook kortere reactietijden (latency) en meer precisie beschikbaar in het mobiele netwerk.

KPN gaat voorlopig door met zijn Fieldlabs oftewel regionale en lokale experimenten.

KPN gaat voor deze 5G-tests gebruik maken van de drie 5G-frequentiebanden die in Europa als eerste beschikbaar komen: De 700 MHz band die in Nederland na de frequentieveiling in 2020 beschikbaar is voor 5G, de 3.5 GHz band die naar verwachting vanaf 2022 beschikbaar komt en de 26 GHz band waarvan nog niet bekend is wanneer deze beschikbaar komt in Nederland.

KPN is sinds begin oktober gestart met het landelijk testen van 5G op 700 MHz en gaat binnenkort met de eerste beschikbare smartphones die gebruik maken van deze frequentieband testen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond