Deel dit artikel
-

KPN verdubbelt downloadsnelheden ADSL

De 2,5 miljoen klanten van KPN en Xs4all krijgen thuis binnen enkele weken dubbel zo snel internet. KPN legt daarmee de laatste hand aan de voorbereidingen voor de grootschalige introductie van nieuwe tv-producten.

De laagste snelheid bij Xs4all wordt 4 Mbps, bij KPN 3 Mbps. Dat laten de bedrijven met papieren post en e-mail aan de klanten weten. De snelheidsverhogingen worden naar verwachting medio juni afgerond. De prijzen blijven ongewijzigd.

De snelheidsverhoging is de eerste stap in een proces waarbij KPN zijn klanten migreert naar een netwerk dat snelheden aankan tot tientallen megabits per seconde. De zogeheten VDSL2-technologie kan hogere snelheden aan dan het nu gangbare ADSL. KPN moet wel overstappen op VDSL, en later glasvezel, om te kunnen concurreren met de kabelbedrijven die met succes overstapten op Docsis 3.0, dat nog sneller is dan VDSL.

Met de VDSL-technologie wil KPN binnen enkele maanden HD-televisie kunnen bieden. Daarmee wil het zijn positie op de tv-markt opwaarderen. De ruim 1 miljoen Digitenne-klanten gebruiken deze vorm van KPN-tv niet zelden naast het reguliere aanbod van de kabelmaatschappijen. KPN wil echter de primaire leverancier in huishoudens worden en de verbinding met de coax-kabel afsnijden.

Uit de toelichting op de kwartaalcijfers in januari 2010 blijkt dat KPN zijn tv-klanten bovendien wil verleiden met gratis apparatuur. De eerste digitale ontvanger zou gratis zijn, de tweede (voor in de keuken of slaapkamer) kost 4 euro per maand. Voor nog eens 4 euro extra krijgt de abonnee er een digitale videorecorder bij.

Tv-klanten brengen ieder per maand nu 8 euro omzet in het laatje. De kwartaalomzet ligt daarmee rond de 25 miljoen euro.

De downloadsnelheden van tientallen megabits zijn nog maar het begin van wat de Westerse consument staat te wachten in de komende jaren. De snelheden nemen met de tijd alleen maar toe. Google vraagt zich af welke nieuwe digitale gedragingen dat tot gevolg heeft. Het bedrijf gaat daarom tienduizenden Amerikanen superinternet geven, met snelheden tot 1.000 Mbps (1 Gigabit). Dat geeft Google een representatieve proeftuin voor onderzoeken en ontwikkeling van nieuwe diensten.

Deel dit bericht

24 Reacties

Rick

Ze mogen de upload snelheid ook wel omhoog schroeven!

Peter

De laagste snelheid bij KPN wordt 8Mb, is nu namelijk al 3Mb. XS4ALL Go (4Mb) wordt eigenlijk niet meer aangeboden…

netnotion

Er staan wat foutjes in. De laagste snelheid bij XS4ALL wordt 8 MB/s. Ook bij KPN verandert ADSL Basis van 3MB/s naar 8MB/s.

Antoine

En wat gebeurt er met de aansluitingen van dochteronderneming Telfort ?

Marko

werd tijd HD TVKrijgt KPN nu ook Film1?

Peter

Die download boeit me niet meer zo! Deden ze maar wat aan die upload… De Kabel scoort hier beter mee. Vind dat ze zo nog niet concureren met de Kabelboeren! De tijd zal het leren…

AA

upload gaat bij xs4all pas omhoog in de zomer als VDSL word uitgerold bij xs4all. alleen de ADSL accounts die nog niet op de max 20Mbit zitten op ADSL die gaan per 1april omhoog (zowel xs4all only als AvK) zie http://www.xs4all.nl/nieuws/toekomst/

Bob

Abonnementen worden bij KPN: Brons 8mb, zilver 16mb, goud 30mb (max. 100mb fibre to home), dit is via KPNGlasvezel. Sport 1 is al 2 maanden te krijgen als je KPNGlasvezel hebt, geloof ?10,- per maand.

Jord

De brief dat er iets met de snelheid zou gebeuren ontvangen begin dit jaar.Aangezien men in vleuten op de centrale zit van de meern en dus te ver er vanaf lijkt me dit voor ons weer een dood vogeltje.Ik wacht die bevesitgingsbrief nog ff af voor ik eens in de telefoon klim.

piet nieland

slordig om een brief verkeerd te citeren. nog slordiger om dit niet te corrigeren

Marten

Hogere snelheid is altijd leuk, maar is afhankelijk van de koper kwaliteit in de grond. Ik zit b.v. maar 700 meter van de centrale, maar kan maar een snelheid krijgen van max. 4 MB vanwege het oude koper in de straat.Als de KPN daar nu eens iets aan deed.

JohnS

Ik ben blij dat ik weg ben, veel te duur voor wat ze leveren.Hup mensen ga naar de kabelboeren!!

Don van Riet

Dan moet ook de apparatuur bij de klant thuis (modem of modemrouter combi) worden aangepast. Het zal mij benieuwen hoe KPN en in mijn geval XS4ALL dat gaan aanpakken. Als de klant de nieuwe apparatuur zelf moet betalen zie ik velen niet meteen overstappen. En ook al krijg je e.e.a. in bruikleen, is het omzetten altijd een klus als er draadloze techniek bij zit.

Joris

Geldt dit ook voor de zakelijke abbonementen van KPN?

Hans

KPN is bij mij al nu al vele malen sneller dan kabel.UPC belooft al ruim 10 jaar dat er internet via de kabel komt.Het enige wat UPC kan is verkeerde bedragen van je rekening halen.

Hans

Als je bij de voorwaarden kijkt, dan zie je dat "gratis" eigenlijk een korting is voor de eerste 6 maanden. Daarna ga je meer betalen!

JohnS

Ik heb nu UPC en eerlijk hij gaat hier als een speer 's avonds zakt het een beetje in, maar overdag en snachts top de volle 30mb en …. bijna voor de helft van de kpn prijs!! mijn pakket prijs bij UPC is ? 45.00 Telef. TV en internet

Marciano

Wordt wel eens tijd dat de snelheid omhoog gaan, kabel scoort hier gewoon zo goed dat adsl blijft hangen, ik heb de hoogste abonnement van kpn en ik zou 20 mbit ongeveer moeten hebben, maar haal niet eens de helft vindt wel zonde voor de prijs dat ik betaal voor Internet plus bellen ik hoop dat de toekomst toch een groot verbetering gaat worden voor mijn snelheid, want anders ben ik toch van plan om over te stappen naar kabel

Jaap

Best leuk dat de snelheid gratis verhoogdwordt. Ik kreeg echter ook eenbrief van KPN dat de beltarieven en starttarieven aangepast werden. Gratis?

Marko

Hoe weet je hoe ver je van de centrale zit?

Erwin Boogert - Emerce

Marko, die kun je bijvoorbeeld hier uit laten rekenen: http://www.speedtest.nl/ADSL/

marko

Dank je,404 meter…

Harold

ik heb XS4all ADSL Go, dat komt omdat ik ex-Demon klant ben.Ze zijn net op tijd, want ik wilde al overstappen

patryk vd meulenq

wij hebben nu internet plus bellen van kpn 8mb (560kb/s) ik word het 8mb (2mb/s) onze snelheden zijn nu al redelijk bi de 630kb/s! ga door kpn!! laat zien dat jullie hogere snelheden kunnen bereiken dan upc!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond