Deel dit artikel
-

KPN vergroot mobiele downloadsnelheden door bundeling frequenties

KPN vergroot de downloadsnelheid van zijn mobiele netwerk door het bundelen van frequenties. Vorig jaar zomer maakte KPN al bekend in de grote steden de 800 Mhz en de 1800 Mhz banden voor 4G te bundelen.

Recentelijk heeft KPN in Delft, in samenwerking met Ericsson en Qualcomm, de 2600 Mhz band toegevoegd en zijn downloadsnelheden van 297Mb/s gerealiseerd. Dit is vier keer sneller dan gebruikelijk bij 4G.

Met de nieuwe 3CCA-technologie is het mogelijk om een bestand van 1 Gbps te downloaden in minder dan een halve minuut. Ook biedt het meer mogelijkheden voor toekomstige diensten zoals Voice en Video over 4G.

KPN wil de komende tijd ervaring opdoen met de techniek. Het telecombedrjf voorziet een groeiende databehoefte in de Nederlandse mobiele markt en kan met deze technologie de behoefte voor de toekomst garanderen.

Het toevoegen van de 2600 MHz band zal plaatsvinden daar waar het 4G gebruik erg hoog is waardoor de gemiddelde downloadsnelheid sterk wordt beïnvloed. 3CCA werd tot nu toe alleen in Zuid-Korea en Frankrijk geïntroduceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond