Deel dit artikel
-

KPN wordt wederverkoper Videoland

KPN wordt vanaf volgende week wederkoper van Videoland Unlimited, waarmee kijkers via interactieve televisie en op mobiele dragers onbeperkt films en series kunnen kijken.

Via de afstandsbediening van de televisie kunnen klanten van Interactieve TV van KPN vanaf 11 november voor tien euro in de maand onbeperkt films en series kijken uit het assortiment van Videoland. De abonnementen worden ook via MijnKPN en de telefoon verkocht en zijn dagelijks opzegbaar.

Videoland is naast MovieMax, Netflix en Pathé een marktpartij die via smart-tv’s en mobiele dragers zijn assortiment uitvent. KPN is in dit geval wedeverkoper, wat het bereik vergroot.

In augustus werd de online tak van Videoland door RTL Nederland overgenomen als strategische investering. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Foto: Luke Price (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Annie Niem

RTL had toch videoland.com overgenomen? Videoland.nl heeft ook een unlimited product. Beetje verwarrend. http://www.videoland.nl/videoland/voorwaarden

Erwin Boogert

Annie (waarom anoniem reageren?!), ik meen dat dat er ook staat.

Annie Niem

@Erwin: ik ben enigszins in de war. RTL neemt de online tak videoland.com over. Deze tak lijkt mij logischerwijs een deal te sluiten van kpn digitale tv. Maar waarom heeft de videothekentak videoland.nl dan ook een Unlimited product? groetjes, Annemarie

Erwin Boogert

Ah, helder. Begrijpelijke vraag, maar zonder het na te vragen moet ik je daarop het antwoord schuldig blijven. Wellicht iemand van Videoland die meeleest en ons bij kan lichten?

Alexander

Omdat RTL niet 100% eigenaar is van Videoland en er al een distributie overeenkomst was tussen TEG (andere eigenaar Videoland) en KPN. Hoeft toch ook geen probleem te zijn?

Het gaat in deze business om Volume en KPN helpt dit volume te genereren.

Het zou mij echter niets verbazen als KPN in 2014 een exclusieve overeenkomst met Netflix sluit a la Spotify. Wederverkoop van Netflix in ruil voor 20% marge op ieder verkocht abonnement. De telecom partijen kunnen alleen overleven door dit soort deals te sluiten…

RTL Nederland

We zien dat er verwarring ontstaat over het Unlimited aanbod van Videoland.nl en van Videoland.com. Videoland.com bevat alleen de video on demand diensten van Videoland, Videoland.nl betreft de fysieke verhuur van films in videotheken. Met de ‘all you can watch’ dienst Videoland Unlimited biedt Videoland onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand, naast het bestaande pay per view aanbod van de nieuwste blockbusters. Dit staat los van het Unlimited Entertainment aanbod van de filialen van Videoland.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond