Deel dit artikel
-

KPN zegt sponsoring Petities.nl op

Petities.nl, dat afgelopen maandag landelijk in het nieuws kwam door een actie tegen het 538-fieldlab-experiment, is door sponsorpartner KPN aan de kant gezet. Dit gebeurde volgens de organisatie toen een journalist wees op het XS4ALL-logo onder de petitie ‘XS4ALL Moet Blijven’. Daarop werd het hostingcontract opgezegd.

KPN dochter XS4ALL was jarenlang sponsor van Petities.nl. Men deelde dezelfde waarden en opvattingen over burgerrechten, zoals het belang van actieve bescherming van privacy.

Freedom Internet, voortgekomen uit XS4ALL, is bereid samen met Procolix de hosting over te nemen.

De website Petities.nl is een project van de vereniging Open Domein, in 2001 opgericht om de publieke ruimte-gedachte van De Digitale Stad uit 1994 in stand te houden nadat de Stichting DDS als commerciële BV de digitale huizen, pleinen en het postkantoor beëindigde. Sindsdien zijn er ongeveer 6000 ‘bewoners’ met een gratis mailbox in het project De echte Digitale Stad.

De verhuizing van de servers vindt plaats op vrijdagochtend 23 april tussen 10:00 en 14:00 ongeveer. Gedurende de verhuizing is petities.nl tijdelijk niet bereikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond