Deel dit artikel
-

KPN zwicht voor druk van OR: toch andere koers voor XS4All

De opheffing van XS4All door moederbedrijf KPN is onzeker geworden, nu de OR van het telecombedrijf naar de rechter is gestapt.

Topman Maximo Ibarra kondigde in januari aan dat het XS4All als merk zou gaan opheffen, maar lijkt in de haast een aantal belangrijke procedurefouten te hebben gemaakt. KPN verzuimde namelijk de personeelsvertegenwoordiging van XS4All om advies te vragen. Sterker nog: de zelfstandige dochter werd onaangenaam verrast door de plannen.

Het besluit leidde tot massaal protest van XS4All-klanten en achter de schermen werd gewerkt aan een nieuwe provider, met leegloop van personeel bij KPN als reële optie.

De personeelsvertegenwoordiging blijkt op 15 februari een verzoekschrift bij de Ondernemingskamer te hebben ingediend, meldt het AD op basis van interne stukken.

Met resultaat. Want nu is KPN alsnog bereid om alternatieven te gaan bekijken voor het stoppen met XS4All. De personeelsvertegenwoordiging heeft daarop de rechtszaak ingetrokken.

De toekomstscenario’s voor XS4All worden de komende maanden gezamenlijk bekeken. Officieel heet het: ‘We hebben met KPN afspraken gemaakt over hoe we het proces juist gaan doorlopen, met oog voor de belangen van zowel het KPN-concern als de XS4All-dochter.’

Het actiecomité XS4All Moet Blijven voert vanmiddag opnieuw actie tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering van KPN. In een uit te reiken pamflet is onder meer te lezen: ‘Door het opheffen van XS4ALL blijft er van KPN alleen nog een uitgekleed nutsbedrijf over. Zonder ruimte voor innovatie of tegenspraak. Wilt u liever investeren in innovatie met een commercieel oogmerk? Steun dan het voorstel van de VEB om tegen een regeling te stemmen die bonussen voor de bestuurders garandeert ongeacht de winst. En vraag het bestuur om het uiterst winstgevende XS4ALL te behouden, in een onafhankelijke positie.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond