Deel dit artikel
-

Kraamzorg test blockchain voor urenregistratie

Coöperatie VGZ en Zorginstituut Nederland zijn een proef van drie maanden met blockchaintechnologie gestart. Samen met kraamzorgorganisaties Liemerscare, Kraamzorg Zuid-Gelderland en Kraamzorg VDA en de technische inbreng van Ledger Leopard wordt de komende maanden door ongeveer vijftig kraamgezinnen de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log gebruikt.

De initiatiefnemers willen toetsen wat de toepassing van blockchaintechnologie in de praktijk kan betekenen voor de administratieve processen rondom kraamzorg. Verschillende databronnen worden in de test met elkaar verbonden, de gebruiker blijft in alle gevallen de baas over de gegevens, en alles werkt volgens het consortium ‘sneller, efficiënter en daardoor goedkoper’.

Vorige week kwam reeds de eerste ‘blockchain baby’ ter wereld. De kraamverzorgenden en de jonge moeders houden hun urenregistratie bij op een smartphone met Mijn Zorg Log. Hierdoor zijn de geregistreerde uren vastgelegd en direct inzichtelijk voor de verschillende partijen die bij de kraamzorg betrokken zijn.

De moeder bepaalt zelf welke partijen zij toegang geeft tot haar gegevens. Ook heeft zij real time inzicht in hoeveel uren kraamzorg zij nog over heeft in haar budget. Controle achteraf is dus niet meer noodzakelijk.

Eind april verwachten de partijen de eerste resultaten van de proef

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond