Deel dit artikel
-

Krantenkoppen scannen terug in Blendle

De zestigduizend abonnees van Blendle kunnen vanaf vandaag koppen scannen van de meeste Nederlandse kranten en, desgewenst, betalen per artikel om dat te lezen.

De toevoeging aan Blendle brengen de journalistieke leesdienst in zekere zin weer terug naar de basis. Het bedrijf begon ooit met een dienst waarbij lezers per artikel konden betalen, maar de betaaldrempel bleek te hoog. Nu biedt het toegang tot 54 tijdschriften en biedt het een gepersonaliseerde dagelijkse selectie krantenartikelen.

Abonnees kopen vanaf vandaag tien uur voor 2,50 euro vijftig credits. Die punten kunnen ze uitgeven om een extra krantenartikel te lezen. Een kort artikel kost minstens vijf punten, een lang artikel wat meer. Vijftig credits geven volgens commercieel directeur Willem-Jan Lems ergens tussen de vier en tien verhalen.

Belangstellenden kunnen eerst de kop van krantenartikelen lezen en de eerste paar zinnen. Ze zien een kleine weergave van het hele verhaal in Pdf. Op grond daarvan kunnen ze beslissen of ze de tekst helemaal willen lezen. En mocht dat nadien toch tegenvallen dan kunnen de punten gewoon weer terug worden gevraagd. Net als voorheen.

Zeventig procent van de verdiende krantengelden gaat naar de uitgevers. Lems hoopt dit ook een gespreksstarter is met NRC en De Telegraaf om hen terug te krijgen in zijn schappen. De titels de DPG Media zitten er wel in. In totaal bestaat het krantenaanbod uit 22 Nederlandse en buitenlandse kranten en 16 internationale tijdschriften.

Blendle heeft rond de zestigduizend abonnees. In deze tijd van het coronavirus blijkt de nieuws- en informatiehonger van Nederland. Het aantal gelezen artikel is met de helft gestegen.

Dagelijks ontvangt een half miljoen mensen de e-mailnieuwsbrief van Blendle met daarin een overzicht van nieuws en achtergronden. Lems hoopt dat de mogelijkheid om alle nieuwskoppen uit de kranten te scannen een deel van deze groep converteert tot betalend klant.

De krantenkoppenscanner zit in de app onder het tabblad Ontdek en op het web onder de knop Kranten.

Foto: Dalessi Fotografie (c)

Deel dit bericht

2 Reacties

Andrew

“Tegen betaling betalen”, dat is extra duur

Erwin Boogert

Niet meer. Nu is het gewoon gemiddeld duur.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond