Deel dit artikel
-

Krattenstapel in nieuw dc wehkamp ‘veertien keer Mount Everest’

Het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl in Zwolle krijgt een krattenstapel met een totale hoogte van ’14 keer de Mount Everest’. Bekuplast, producent van retourneerbare transportverpakkingen, levert 450.000 op maat gemaakte kratten aan het nieuwe distributiecentrum, dat in de zomer van 2015 zijn deuren opent.

Het is een van de grotere orders uit de geschiedenis van de Duitse leverancier Bekuplast. De productietijd bedraagt in totaal zo’n 43 weken. De kratten worden ingezet om kleinere artikelen zoals kleding, schoenen en accessoires op te slaan.

Bekuplast heeft de kratten speciaal voor wehkamp.nl ontworpen. Wehkamps moeder RFS Holland Holding wilde specifieke materialen om de bakken te produceren. Er is gekozen voor een duurzaam en hoogwaardig plastic (polypropylene).

De bakken moeten door de jaren heen exact passen binnen het geautomatiseerde distributiesysteem. Door de inzet van 468 geautomatiseerde treintjes worden producten uit de stellingen gehaald en in de bakken naar de inpaklocaties gebracht, waar het pakketje wordt klaargemaakt voor verzending. Binnen dertig minuten na bestelling kan een pakketje straks klaarstaan voor verzending naar de klant.

Het nieuwe logistieke centrum van wehkamp is momenteel in aanbouw. De totale oppervlakte bedraagt dertien voetbalvelden en er worden straks vier miljoen artikelen opgeslagen. De maximale pickcapaciteit ligt straks op 196.000 artikelen per dag, wat neerkomt op 61 miljoen per jaar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Spencer

Nice! Nu nog een aantrekkelijk assortiment in de winkel en de nodige expertise op het gebied van e-commerce, servicing en webcare inkopen en Wehkamp is klaar voor de toekomst!

delenzenvergelijker.nl

Gaat Wehkamp ook gebruik maken van de robots van KIVA Systems zoals Amazon.com dat doet, of kiezen ze voor een heel ander systeem c.q. fabrikant?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond