Deel dit artikel
-

Kremlin reageert positief op vredesplan Elon Musk

Het Kremlin heeft dinsdag positief gereageerd op een vredesplan van miljardair Elon Musk.

’s Werelds rijkste man deelde maandag een voorstel voor een vredesakkoord met zijn 107 miljoen Twitter-volgers.

De oprichter van Tesla en SpaceX stelde een herhaling voor van de referenda van vorige week in vier door Moskou bezette Oekraïense regio’s.

Toch kreeg hij daar ook veel kritiek op, Een van de punten in het door Musk voorgestelde plan dat op veel weerstand stuit is dat de Krim eigendom blijft van Rusland. Een uur later trok hij dat voorstel ook weer in, en stelde voor dat de inwoners van de Krim mogen stemmen over bij welk land ze willen horen.

‘We vinden het zeer positief dat een man als Musk op zoek is naar een vreedzame uitweg uit de situatie rond Oekraïne;, vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov aan verslaggevers, volgens Interfax.

;Vandaag zal de president decreten ondertekenen, en dit zal het grondgebied van de Russische Federatie worden. Maar ik herhaal nogmaals, het feit zelf is zeer positief, wanneer mensen als deze logisch proberen na te denken over wat er kan worden gedaan om vrede te vestigen;, voegde Peskov eraan toe.

Deel dit bericht

17 Reacties

Lukas van Gelderen

Waar slaat dit op?

Waarom neemt Emerce elke scheet die Elon Musk laat over als nieuwsbericht?

En lees deze zin even terug: “het feit zelf is zeer positief, wanneer mensen als deze logisch proberen na te denken over wat er kan worden gedaan om vrede te vestigen”

Jullie werken mee aan de belachelijke propoganda die Rusland voert.

Shame on you.

KoalaBear

Elon is een klein beetje de weg kwijt.

Mats

Lukas snapt niet wat een citaat is volgens mij.

Dit zijn de woorden van een Kremlin woordvoerder, niet van deze site.

Ruud

lijkt mij een goed voorstel de keuze tussen vrede en een alles vernietigende atoom bommen oorlog is voor mij simpel ik kies voor vrede

Allibaba

Rusland moet eerst alles terug geven, ook de Krim en dan pas over vrede praten. Deze provincies wordt gestolen door Rusland en dat is schenden van het internationale recht vind ik.

Herman

Natuurlijk is Rusland het er mee eens!
zo komen ze weg met het feit dat ze het Krim ook hebben gestolen.
En hoe moeten we een referendum zien in een gebied waar een groot deel van de bevolking is gevlucht of gedeporteerd?
Oekraïne is Oekraïne inclusief alle gebieden die op dit moment nog bezet zijn door de terroristische staat Rusland.

Putin

Waarom niet? Zie het als Russische gouden eeuw…. Of anders…. door te kort aan democratie in Ukraine is Rusland gewoon wat democratie aan het exporteren is… We kunnen toch niet als enige democratie exporteren 😉 wie weet binnenkort ook wat democratie bij uw in de buurt?

Stefan - Denk tog eens na

waneer worden jullie allemaal wakker zien jullie niet dat de oorlog in Rusland een grote cover up is en dat alle mensen die daar wonen alleen maar problemen krijgen. het maakt niet uit wat Elon zegt Putin of een andere president. alle kabinetten horen bij elkaar. als je in deze tijd nog de politiek gelooft spoor je gewoon niet 🤔

Kouwenberg

als ze nu een referendum houden van de net terug veroverde gebieden. aan de andere kant is en blijft Oekraïne. als men Russisch wil niemand houd ze tegen om te verhuizen.

Sjaakie von choco fabrique

Van mij mag roesland de krim in ukraine hebben hele zooitje is toch net zo corrupt als de Russen zelf. Als ze dan ons korting geven op gas kunnen wij eindelijk beginnen met het opbouwen van moderne kern centrales. Die joodse acteur zalensky probeert bij de EU te komen en een 3e wereld oorlog te beginnen nee dat is lekker. Van mij mogen ze beiden de stront in zakken.

Marc

lekker die gebieden bij Rusland laten en vrede.Beter dan derde wereld oorlog

Henk - Kpn

Ik denk dat als de mensen in het oosten van Oekraïne serieus kiezen om Rus te worden en hun land willen laten inlijven door Rusland. Dat dat moet kunnen. Ook ben ik bang dat een hoop mensen niet begrijpen dat er vanuit beide kanten een hoop propaganda de wereld in wordt geslingerd en dat de waarheid als die bestaat ergens in het midden ligt. Het eerste slachtoffer in oorlog is de waarheid!!

Henk

Ik denk dat als de mensen in het oosten van Oekraïne serieus kiezen om Rus te worden en hun land willen laten inlijven door Rusland. Dat dat moet kunnen. Ook ben ik bang dat een hoop mensen niet begrijpen dat er vanuit beide kanten een hoop propaganda de wereld in wordt geslingerd en dat de waarheid als die bestaat ergens in het midden ligt. Het eerste slachtoffer in oorlog is de waarheid!!

Cees Telder

Rusland zoekt een uitweg, maar stemmen in oorlog gebied, waar tegenstemmen zijn gevlucht, is van geen waarde.Zo wie zo is het tijd voor onderhandelen,leven op aarde is in gevaar.

Sjoffer

Elon mag uiteraard ziin mening uiten, maar dat kan je niet zonder gevaar doen in Rusland wat dus compleet tegenstrijdig met zijn eigen levensstijl en personaliteit die hij heeft verworven in Westerse democratieën gedurende zijn leven. Hij mag en doet daarom dus ook geregeld opmerkelijke en soms compleet krankzinnige uitspraken. Ik beschouw hem absoluut als een bijzonder hoogdbegaafd persoon, maar dat neemt niet weg dat ook hij weleens de plank volledig mis kan slaan. Sommige uitlatingen van hem hadden onder een dictatuurschap wellicht zelfs de kop gekost, maar daar gaat hij volledig aan voorbij. Ja de Oekraïnse bevolking mag uiteraard voor Rusland kiezen voor de personen die dat willen, maar zoiets kan alleen op vrijwillige basis, iets wat totaal niet aan de hand is en wederom haaks staat met Musk’s eigen situatie. Wellicht is hij geïntimeerd, maar ik vind überhaupt zo’n enquete houden stompzinnig gelul. Misschien moest hij weer even in het nieuws komen wie weet. De meeste mensen in Oekraïne haten de Russen zo erg dat ze zich in de 2e wereldoorlog bij de Nazi’s aansloten en die haat is zo diep en leeft nog steeds bij veel Oost-Europese landen. De Westerse wereld zal zeker de nu geannexeerde gebieden nooit erkennen. Putin probeert een morele overwinning daarmee te behalen omdat hij het op de grond verliest, zowel op het slagveld als intern. Mijn vermoeden is dat we nooit meer gas afnemen van Rusland ook niet als de oorlog en/of energiecrises voorbij is.Helaas kunnen we momenteel niet meer doen dan wapens, geld, trainingen en inlichtingen leveren maar daar gaan we absoluut niet mee stoppen omdat het een onbeyrouwbaar crimineel syndicaat is die nooit tot rede vatbaar zullen zijn. Voordat Oekraïne een onderdeel van de EU en Navo zal worden moet eerst alles op orde zijn en dat gaat wel even duren denk ik. Als Poetin idioot genoeg is om nucleaire wapens in te zetten dan kan hij zeer veel schade aanrichten maar het zal ook tot het einde van Rusland leiden voor eens en altijd. Als je bang daarvoor bent zou ik op een klein eilandje gaan wonen dat niet geaffilieerd is met een kernmacht of de NAVO, direct of indirect. Het is de beste manier in mijn optiek om dit soort geweld te overleven. Zorg wel dat je zelf voorzienend bent, want mocht het zover komen dan is een groot deel van de wereld verdwenen en zal handel drijven heel moeilijk worden voor mogelijk 100 jaar of meer.

Freek

wwarom niet…hele wereld zegt dat die ref is afgewongen…niets aan de hand toch?

maar liever oorlog op afstand tfoe

Mathijs

Ach Musk, is rijk geworden van onze belastinggelden, subsidie subsidie en beloften voor Tesla fabriek in Tilburg. ook weer weg . dag subsidiegelden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond