Deel dit artikel
-

Krijgt Independer concurrentie van Google?

Independer zou in de nabije toekomst wel eens concurrentie kunnen krijgen. Google lanceert dit najaar in Duitsland namelijk een online prijsvergelijker voor autoverzekeringen. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.

Google zou op dit moment gesprekken voeren met verzekeraars die hun producten via de zoekgigant kunnen aanbieden. Een aantal van hen zou al hebben toegezegd, waaronder Admiral. Dat betekent onder meer concurrentie voor marktleider Check24, die overigens meerdere producten vergelijkt.

Oorspronkelijk wilde Google al op 1 juli van start gaan, door de technologie van het in 2011 overgenomen beatthatQuote te gebruiken. Dat bleek te complex. Als interne titel wordt nu Google Compare gehanteerd, waarmee Google ook in Engeland autoverzekeringen vergelijkt.

Oprichter Edmond Hilhorst van Independer verklaarde onlangs nog tegenover Emerce dat hij de komst van Google op de verzekeringmarkt op grote schaal niet waarschijnlijk achtte. Maar Google vergeleek al eerder verzekeringen op de Amerikaanse markt. Independer is in Nederland een van de grootste vergelijkers van autoverzekeringen.

“Ze zullen de rest van Europa zeker in het vizier hebben, maar het is niet zo makkelijk als met de verkoop van vliegtickets”, zegt Hilhorst in een reactie op het Duitse nieuws. “In dat geval kun je immers via de groothandel werken. Voor verzekeringen ligt dat moeilijker, omdat je met lokale partijen en afwijkende regelgeving te maken hebt.”

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Romano

Waarom specifiek Independer noemen ? Is niet iedere vergelijkingssite voor verzekeringen een concurrent van Independer. Verzekeringssite is ook niet de kleinste ?

Ik mis een beetje de link met het feit dat Independer voor ruim 70% in handen is van Achmea. Lijkt mij dat Google ook gesprekken zal voeren met de verzekeraar Achmea mocht Google Compare in Nederland gelanceerd worden ?

Erwin Boogert

Het had inderdaad iedere andere vergelijker kunnen zijn, maar in dit specifieke geval hebben we ook de reactie van Independer op dit verschijnsel.

hans

………en Verzekeringssite is niet om hun inschatting gevraagd? Het is inderdaad eenzijdig om alleen Independer te laten reageren. De tenor daar is steeds weer: “wij passen niet in een standaard stramien, omdat (gelukkig?) de verzekeringsvoorwaarden zo complex zijn”.
Deze klantonvriendelijke verzekeringsomgeving is juist de core-bussiness…….en waarom zou je die dan gaan verstoren…….
Blijft de toekomstige vraag of dan Google aan Achmea of Achmea aan Google gaat verdienen?

Jan Dingemanse

Ik snap de kop ook niet helemaal, het had wat breder getrokken kunnen worden want als Google komt dan heeft zeker niet alleen Independer er last van. Sterker nog, relatief gezien meer de andere partijen als je kijkt naar marktaandeel.

Vraag me wel af waarom het woord autoverzekeringen hier is gelinkt, wat is de relevantie om dat te linken? En niet gewoon Independer? In een vorig artikel over Emerce, van dezelfde journalist, gebeurde dit ook al. Toeval?

Of Independer eist dit voor medewerking aan een artikel? Goed voor hun SEO in ieder geval 😉

Henri Molenaar

Logisch dat Independer genoemd wordt. Iemand wel eens rondgekeken bij hun concurrenten? Allemaal klonen; van Geld.nl tot het recent aangepaste Verzekeringssite. Bijna lachwekkend.

Gijs Vroom

@Jan

Nee hoor, Independer eist dat niet. Zouden we ook niet op ingaan. Independer is één voorbeeld, en nog wel een aansprekende. Is niet bedoeld om volledig te zien, maar een passend voorbeeld voor partij die in potentie last krijgt indien Google deze diensten in NL lanceren.

autoverzekering

Independer heeft inmiddels zeer veel concurrentie en er zullen nog velen volgen. Dit komt doordat het vergelijken van autoverzekeringen zeer lonend is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond