Deel dit artikel
-

KRO-NCRV met stemgestuurde kookassistent

KRO-NCRV steekt de tenen in het water met een stemgestuurde kookassistent die werkt met Google Assistant. Sharon de Miranda, die chef-kok die werkt met tv-programma Binnenste Buiten, praat mensen thuis in de keuken door haar recepten heen.

Voor de omroep is het een test met een nieuwe opkomende interface die zeker voor televisie een uitdaging biedt: contact met kijkers zonder dat er een scherm in de buurt is. In jargon wordt hiernaar verwezen met de term conversational interfaces; gebruikers praten tegen en reageren op een computer.

Mediadirecteur Jochem de Jong zegt al enige ervaring te hebben met de chatbotinterface. In het bijzonder met Facebook Messenger en Whatsapp voor dramaserie Vlucht HS13, Eva Jinek en Iris de Game in de week tegen pesten.

De gratis kookassistent is bereikbaar via de Google Assistent-app zodra de Nederlandse versie er is. Die zal er zijn voor zowel Android als iOS. Het commando ‘Praat met Chef-Kok BinnensteBuiten‘ brengt De Miranda naar de keuken van de gebruiker. Zij vertelt vervolgens stap-voor-stap wat er te doen valt.

De voicebot is ontwikkeld door Embot en een team van SHAKE lab van Stichting SpinAwards.

Wanneer de app live kan, hangt af van wanneer Google zijn Assistant in Nederland lanceert. Dat kan binnen enkele weken zijn. Het bedrijf vroeg Nederlandse ontwikkelaars om hun werk voor de introductie van Assistant uiterlijk voor 25 april in te dienen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond