Deel dit artikel
-

Kroes op de bres voor startups

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes zal het komende anderhalf jaar Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) vanochtend bekend gemaakt.

Ons land kent steeds meer succesvolle startups. Maar de ambitie moet wat Kamp betreft verder reiken. ‘We willen meer startups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure. Samen met Kroes gaat het kabinet daarom een nieuwe generatie startups de kans geven in Nederland hun talent te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.’

Kroes zal als Special Envoy leiding geven aan het nieuwe initiatief StartupDelta. Binnen dit initiatief werken overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven samen. Het ministerie van EZ zorgt voor de randvoorwaarden om te kunnen starten en snel te groeien: financiering, passende regels en een nieuwe toelatingsregeling voor ambitieuze startups van buiten Europa.

Gevestigde bedrijven kunnen zich bij StartupDelta aansluiten en zo startups helpen om door te groeien. StartupDelta zal de samenwerking aangaan met bestaande startup hubs in Nederland, zoals de High Tech Campus in Eindhoven en Kennispark Twente, en met toonaangevende internationale hubs.

De Special Envoy gaat zich met haar team vestigen in Amsterdam. De gemeente Amsterdam biedt de Special Envoy onderdak op een historische locatie die volop in ontwikkeling is: het Marineterrein op het eiland Kattenburg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond