Deel dit artikel
-

Kroes wil hackmeldplicht voor uitgevers digitale certificaten

Eurocommissaris Neelie Kroes overweegt een meldplicht voor uitgevers van digitale certificaten wanneer zij gehackt worden als gevolg van het Diginotar-debacle begin september.

(meer…)

Deel dit bericht

1 Reactie

gast

“Het incident leidde uiteindelijk tot het faillissement van DigiNotar.”

Het bedrijf was al failliet toen het de kantjes eraf begon te lopen. Het “incident” was alleen maar een goed openbaar zichtbare resultaat van dat falen.

Maar grappig toch dat de overheid zo veel belang hecht aan het functioneren van een bedrijf waar *zij*, maar zo weinig aan dat van bedrijven waar *wij* (de burger in z’n algemeen) van afhankelijk zijn.

Waarom niet gewoon een meldplicht voor *alle* “incidenten” waarbij gegevens buit zijn gemaakt die voor de aangaande partijen, overheid of burger gelijk, (grote) schade kunnen betekenen ?

Ik weet niet of de overheid het weet, maar de hoeveelheid geld, tijd en energie die een burger moet inzetten om een identiteits-diefstal weer recht te zetten is ook niet niets.

En als deze diefstal dan ook nog eens gedaan wordt vanaf plekken waar diezelfde burger geen controle of zelfs maar weet van heeft wordt het nog eens extra zuur …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond