Deel dit artikel
-

Kroes keurt overname DoubleClick goed

De Europese Commissie geeft groen licht voor Googles beoogde overname van advertentiebedrijf DoubleClick. In de Verenigde Staten gaf de lokale toezichthouder reeds goedkeuring.

Dat liet eurocommissaris Neelie Kroes zojuist weten via de website van de Europese Commissie.

"Na een diepgravend onderzoek in marktverhoudingen concludeert de Commissie dat Google en DoubleClick geen majeure druk uitoefenen op de concurrentieverhoudingen. De bedrijven kunnen niet worden gezien als concurrenten van elkaar op dit moment, al zou DoubleClick uiteindelijk wel een bemiddelaar in advertentiediensten kunnen worden. Ook in die situatie zal voldoende concurrentie mogelijk blijven."

Noch de consument noch Google en DoubleClicks concurrenten zullen volgens de dagelijjkse leiding van Europa hinder ondervinden van de overname, ter waarde van 3,1 miljard dollar in contanten.

Google brengt adverteerders via een zelf ontwikkeld bemiddelingssysteem in contact met gebruikers van zijn zoekmachine en geaffilieerde sites. DoubleClick is een bedrijf dat technologie exploiteert om beeldreclame (banners) uit te serveren.

De Amerikaanse toezichthouder gaf eind december reeds zijn fiat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond