Deel dit artikel
-

Kruidvat breidt e-fulfillment center Ede fors uit

Na een ingrijpende verbouwing heeft A.S. Watson (moederbedrijf Kuidvat) de capaciteit van haar e-fulfilment center in Ede ruim verdubbeld, naar 30.000 vierkante meter. Hierdoor kan de keten beter voldoen aan de groei van het aantal online bestellingen.

Op de vernieuwde locatie kunnen nu meer dan 10.000 producten worden verwerkt op ruim 70.000 pick- locaties. Op piekdagen kunnen zelfs meer dan 35 vrachtwagens vol met pakketten worden afgevoerd.

In de enorme hal is ruim 8.000 vierkante meter extra ruimte gecreëerd door het bouwen van tussenverdiepingen. De IT-systemen zijn vernieuwd en er wordt gewerkt met algoritmes om zo efficiënt mogelijke orders te verzamelen. Ook zijn veel processen geautomatiseerd en gemechaniseerd: naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. Deze robots rijden rond, herkennen met een elektronisch oog artikelen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op een transportband worden gezet.

In totaal wordt nu 1,2 kilometer aan transportbanden ingezet om kratten met producten en pakketten met klantorders te verplaatsen. Het aantal medewerkers dat wordt ingezet blijft, ook na de automatisering van processen en de komst van robots, groeien. Op piekdagen werken er in het logistieke centrum zo’n 700 personen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond