Deel dit artikel
-

Ksa attendeert affiliatewebsites op regels voor reclame kansspelen

De Kansspelautoriteit (Ksa) heft een kleine 50 affiliatewebsites een brief gestuurd over de regels die gelden voor gokreclame.

Uit onderzoek van de Ksa blijkt dat gokbedrijven bij het maken van reclame vaak gebruikmaken van een affiliatewebsite. Via zo’n website wordt publiek doorgestuurd naar een gokwebsite, bijvoorbeeld via een banner, een link of een quotering (de factor waarmee de inzet wordt vermenigvuldigd als de uitslag goed voorspeld wordt). De Ksa ziet dat bij deze werkwijze niet altijd alle reclameregels worden nageleefd

Met de brief brengt de Ksa bij de affiliatewebsites onder de aandacht dat er alleen reclame mag worden gemaakt voor gokbedrijven met een vergunning om in Nederland kansspelen aan te bieden. Als die vergunning er niet is, is niet alleen de illegale aanbieder, maar ook de affiliatewebsite in overtreding.

Als er wel een vergunning is, is reclame toegestaan. Er gelden dan wel regels. Reclame mag bijvoorbeeld niet gericht zijn op minderjarigen en jongvolwassenen tot 24 jaar. Ook moet reclame als zodanig herkenbaar zijn en moet duidelijk zijn namens welk gokbedrijf de reclame wordt gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond