Deel dit artikel
-

Ksa deelt twee waarschuwingen voor overtreding rolmodellenverbod uit

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft twee online kansspelaanbieders op de vingers getikt voor het overtreden van het rolmodellenverbod. Bij een aanbieder van online sportweddenschappen konden spelers kans maken op een t-shirt van een bekende voetballer van een Nederlandse Eredivisieclub.

Een andere aanbieder gebruikte afbeeldingen van een bekende acteur om reclame te maken voor een online kansspel. De overtredingen zijn inmiddels beëindigd.

Ter bescherming van kwetsbare groepen gelden er strenge regels voor de inzet van rolmodellen bij wervings- en reclameactiviteiten. Voor aanbieders van risicovolle kansspelen geldt een rolmodellenverbod: rolmodellen mogen niet gebruikt worden om risicovolle kansspelen (in)direct te promoten. Voor aanbieders van minder risicovolle kansspelen zoals loterijen zijn er wel mogelijkheden om gebruik te maken van rolmodellen. Als ze een beroemdheid willen gebruiken moeten ze wel eerst onderzoek doen naar het bereik van die persoon onder minderjarigen en jongvolwassenen. Als uit dat onderzoek blijkt dat een beroemdheid juist voor die doelgroep interessant is, mag dit rolmodel niet worden ingezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond