Deel dit artikel
-

KSA onthult volgende week vergunninghouders online gokken

Eind september maakt de Kansspelautoriteit bekend welke bedrijven erin geslaagd zijn een vergunning te bemachtigen voor online kansspelen. Per 1 oktober mogen die legaal kansspelen aanbieden.

Een belangrijke verandering in het beleid is dat de boete voor het illegaal aanbieden van online kansspelen, fors wordt verhoogd. Die hogere boetes gelden voor zaken die in nader onderzoek worden genomen vanaf 1 oktober.

Als de omzet van het bedrijf niet bekend is, schat de Kansspelautoriteit de hoogte. Is de omzet van het bedrijf in kwestie lager dan 15 miljoen euro, dan bedraagt de basisboete 600.000 euro. In beide gevallen kan de boete hoger worden als er sprake is van bepaalde verzwarende omstandigheden. Dat is bijvoorbeeld het geval als het illegale aanbod zich richt op minderjarigen, of als er geen informatie wordt gegeven over verslavingspreventie.

Het moet volgens de KSA lonen om een vergunning aan te vragen en legaal in plaats van illegaal aan te bieden.

De Wet Koa is voor de Kansspelautoriteit ook aanleiding om een nieuwe handhavingsstrategie te hanteren. Niet alleen de aanbieders en reclamemakers zelf worden aangepakt. Dit geldt ook voor andere partijen die hierbij bevorderend optreden, zoals betaaldienstverleners.

Verder worden andere toezichthouders in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld die op de financiële markt, geïnformeerd over illegale activiteiten door bedrijven die onder hun toezicht staan.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond