Deel dit artikel
-

KSA pakt organisatoren illegale online bingo’s aan

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft de organisatoren van commerciële online bingo’s een last onder dwangsom opgelegd. Het gaat om bingo’s met de namen Luxury Bingo (via Facebook) en BSB Shop (eerst via Facebook, later via het platform Discord).

De organisator van Luxury Bingo was door de Ksa al eerder gemaand te stoppen. Die gaf daar oorspronkelijk gehoor aan, maar pakte na een periode van inactiviteit de draad toch weer op. Inmiddels is de pagina door Facebook verwijderd, na een melding door de Ksa. De hoogte van de last bedraagt 3000 euro per overtreding tot een maximum van 30.000 euro.

BSB Shop organiseerde de online bingo’s oorspronkelijk ook via Facebook (op de pagina met de naam ‘Silhouette cameo patronen & ideeën’), maar week na optreden door de Ksa uit naar het platform Discord. De hoogte van de last in deze zaak is 7000 euro per overtreding tot een maximum van 35.000 euro.

Het is verboden een kansspel aan te bieden zonder vergunning. Daarom waarschuwt de KSA ook consumenten voor dit soort sites.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond