Deel dit artikel
-

Ksa verstrekt nadere informatie vergunning online gokken (update)

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft weer meer informatie gegeven over de voorwaarden voor een online kansspelvergunning. Hiermee kunnen potentiële aanvragers zich alvast voorbereiden op het vergunningentraject dat van start gaat zodra de Wet Kansspelen op afstand van kracht wordt.

Er wordt naar gestreefd de Wet Kansspelen op afstand (Koa) op 1 januari 2021 in werking te laten treden. Minister Dekker voor Rechtsbescherming (verantwoordelijk voor kansspelbeleid) schrijft dat in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer. Daarin brengt hij het parlement behalve over de ingangsdatum, ook op de hoogte over de stand van zaken met de moties die de Eerste Kamer op 19 februari 2019 tegelijkertijd met de wet aannam.

De Wet Koa kent twee pijlers. De wet legaliseert onder strikte voorwaarden online kansspelen. Daarnaast roept de wet extra eisen op het gebied van verslavingspreventie in het leven. Die gelden voor aanbieders van online kansspelen, maar ook voor speelcasino’s en de speelhallen.

Zodra de Wet Koa van kracht wordt, kunnen bij de Kansspelautoriteit aanvragen voor een online kansspelvergunning worden ingediend. De planning is dat vervolgens een half jaar later de kansspelmarkt voor online kansspelen open kan.

De informatie die nu bekend is gemaakt, is aanvullend op de informatie die in juli 2019 werd gepubliceerd.

In een volgende fase zal de Ksa workshops voor potentiële vergunningsaanvragers organiseren. Tijdens die workshops wordt nadere informatie verstrekt, onder meer over de technische vereisten waar aan moet worden voldaan voor een vergunning. Zo komt er straks een Centraal Register Uitsluiting Kansspelen. Ook moet elke kansspelaanbieder spelgegevens in een Controledatabank opslaan en de Ksa daar toegang toe verlenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond