Deel dit artikel
-

KU Leuven Bibliotheken en Google werken samen om meer dan 70.000 boeken te digitaliseren

KU Leuven Bibliotheken en Google gaan samen met dan 70.000 boeken digitaliseren en ontsluiten voor het grote publiek.

De eerste zending van 5.000 boeken staat klaar om te worden gescand. Gedurende de komende twee jaar zullen meer dan 70.000 boeken in het publieke domein worden geselecteerd en klaargemaakt voor digitalisering. Deze boeken en collecties zullen vrij toegankelijk worden gemaakt via het Google Books platform en de bibliotheekcatalogus LIMO van KU Leuven.

Deze samenwerking volgt op een eerder gezamenlijk initiatief, waarbij KU Leuven Bibliotheken de eigen gedigitaliseerde collectie aan Google aanleverde voor ontsluiting via het Google Books platform. Zo werden meer dan 6000 boeken en documenten in het publieke domein verrijkt met tekstuele, doorzoekbare data.

De boeken zijn afkomstig uit vier belangrijke KU Leuven collecties: Bijzondere Collecties, Maurits Sabbebibliotheek, Artes en Campusbibliotheek Arenberg.

Hoogtepunten uit de selectie zijn onder meer de Collectio academica antiqua of de oude academische collectie uit de Bijzondere Collecties. Er is ook een erfgoedcollectie met focus op de geschiedenis van de wiskunde, fysica, landbouw en geografie uit de collectie van Campusbibliotheek Arenberg.

KU Leuven Bibliotheken speelt een cruciale rol in de ondersteuning van onderzoek en onderwijs aan KU Leuven. De collecties behoren tot de meest uitgebreide en hoogwaardige van Europa. Onderzoekers en studenten kunnen rekenen op een informatieaanbod van de hoogste kwaliteit, dat voortdurend wordt verrijkt volgens de hoge eisen van duurzaamheid en excellentie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond