Deel dit artikel
-

De Kunsthal verrast met AR in Rotterdamse trams

Passagiers van de Rotterdamse tram lopen deze dagen de kans beschoten te worden door aliens. Om een nieuwe kunstexpositie te promoten verving de RET de achteruit van een tram voor een scherm met augmented reality.

Het gaat om de expositie Science Fiction die tot eind juni loopt.

Om Rotterdammers lekker te maken voor de tentoonstelling werkt De Kunsthal samen Samhoud Media en de RET. Ze installeerden een groot tv-scherm achterin de tram die, met behulp van een camera, een reguliere blik achteruit het voertuig geeft. De verrassing zit echter in het feit dat op willekeurige momenten aliens en ufo’s door beeld vliegen en verrassende en spannende scenes uitvoeren.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

“In de tentoonstelling ontdek je de voortdurende menselijke zoektocht naar het onbekende. Meer dan 850 unieke objecten – waaronder filmclips, video-installaties, zeldzame boeken en manuscripten en hedendaagse kunstwerken – laten de ongelooflijke verbeeldingskracht van de mens zien”, zegt Kunsthal directeur Emily Ansenk. “Door middel van deze speciale augmentedreality-installatie in de tram willen we Rotterdammers letterlijk een stap in het onbekende laten maken.”

Het AR-scherm, dat real time beelden weergeeft, rijdt tot einde april door de stad in de tram met nummer 2119. Technisch gezien is de opstelling gebaseerd op de camera van een Samsung S9-telefoon, AR Core van Android voor de animaties en een 4K-televisie. Daarop zijn vijf verschillende animaties te zien.

Jip Samhoud zegt tegen deze uitgave: “We wilden iets maken dat futuristisch is, maar tegelijk zo dichtbij dat het in het dagelijks leven kan zitten. Daarom kozen we voor AR-technologie.”

De Kunsthal en RET werkten eerder intensief samen rondom de tentoonstelling over Keith Haring, waarbij de herkenbare rennende en buitelende figuren van deze kunstenaar een spoor door de metrostations en stad trokken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond