Deel dit artikel
-

Kunstmatige intelligentie stuwt markt supply chain management software

De markt voor supply chain management software zit in de lift. Gartner rapporteert een groei in 2017 van 13,9 procent naar een totale omzet van 12,2 miljard dollar. Het is vooral de toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI) die een belangrijke stimulans geeft aan de groei.

Kunstmatige intelligentie in supply chain staat nog wel in de kinderschoenen, zo moet Gartner erkennen. Vooral JDA Software stort zich op deze markt na de overname van Blue Yonder. Beide bedrijven hebben zo’n 4000 klanten.

De grootste spelers zijn SAP, Oracle, JDA en Infor. Deze aanbieders zijn tegenwoordig vooral actief in de cloud en ontwikkelen zich voortvarend door overnames.

SAP laat zijn concurrenten ver achter zich met 26,6 procent marktaandeel, dat is twee keer zoveel als dat van Oracle. Een van zijn grootste klanten is Microsoft, dat door zijn inventaris slimmer in te richten 200 miljoen dollar uitspaarde.

Procurement vormt 31 procent van de markt en is de snelstgroeiende sector binnen SCM. De markt concentreert zich vooral in Noord Amerika en West Europa.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond