Deel dit artikel
-

Kwart van Apples omzet komt uit digitale diensten

Waar de omzet uit de verkoop van hardware daalt, ziet Apple de verkoop van digitale diensten juist stijgen. In het laatste kwartaal kwam een kwart van de omzet uit digitale diensten. Het concern boekte wel een omzetdaling.

Een jaar geleden was dat nog 21 procent, nu bedraagt het verkooptotaal bij Apple Services 22,1 miljard euro, oftewel: 25 procent.

Zojuist publiceerde Apple zijn financiële cijfers over het vierde kwartaal van zijn boekjaar. Daar komt deze ontwikkeling in naar voren.

Het voor Apple interessante bij-effect is dat de winstmarges op digitale diensten hoger zijn dan die op hardware.

Ander perspectief: de omzet van Apple Services is even groot als die van Mac, iPad en Wearables/Home bij elkaar opgeteld.

Apple Services is de verzamelnaam voor winkels als iTunes Store, App Store, en Book Store. Klanten rekenen hier een of meerdere keren per maand af voor een app, abonnement of in-app aankoop. Ook streamingdienst Apple TV+ valt hieronder.

Het techbedrijf van CEO Tim Cook heeft naar schatting meer dan een half miljard klanten voor zijn online diensten en software. Apple heeft in Europa maandelijks 123 miljoen betalende klanten voor een of meerdere van zijn digitale diensten.

De concernomzet daalde met 0,5 miljard dollar tot 89 miljard dollar. De nettowinst voor het kwartaal steeg met tien procent tot 23 miljard dollar.

iPhone is goed voor de helft van de totale omzet van het concern.

Er is al langer bezorgdheid of de groei van het bedrijf aanhoudt. iPads gaan langer mee, waardoor regelmatige upgrades niet meer nodig zijn. iPhones zijn zo krachtig geworden dat veel consumenten niet de noodzaak zien om de iPad niet te gebruiken. De omzet van iPad in het tweede kwartaal met was al met 20 procent gedaald.

De iPhone kampt ook met groeizwakte. Net als de iPad gaan iPhones tegenwoordig langer mee. En afgezien van het titanium omhulsel lijkt de huidige iPhone 15 Pro erg op de iPhone 13 Pro. Veel verkopers in China bieden nu al kortingen op de nieuwe iPhone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond