Deel dit artikel
-

Kwart mobieltjes bevat camera

Een kwart van de mobiele telefoons in Nederland bevat inmiddels een camera, maar 40 procent van de eigenaren maakt er geen gebruik van. Dit concludeert Blauw Research in de 'Monitor Digitale Fotografie'. 45 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt inmiddels over een digitale camera.

Canon en Sony zijn de meest bekende merken onder mensen die overwegen om een digitale camera aan te schaffen. Ook Kodak en Trust worden vaak genoemd, aldus Blauw. De helft van de digitale camera’s die in Nederland circuleren is van een van de merken Canon, Sony of Trust.

Meer dan de helft van de als laatste aangeschafte digitale camera heeft inmiddels een resolutie van tussen de 3 en 5 megapixel. De gemiddelde aankoopprijs ligt nu op 348 euro, een daling van 15 procent in vergelijking met de gemiddelde aankoopprijs vorig jaar.

Blauw constateert dat mobiele telefoons met een digitale camera sterk in opkomst zijn. Inmiddels heeft een kwart van de mobiele telefoonbezitters een exemplaar met een camera. Van de mensen die beschikken over een telefoon met camera maakt 40 procent geen gebruik van de camerafunctie.

Meer dan de helft van de consumenten vindt de beeldkwaliteit van de foto’s te slecht, aldus Blauw. Mocht dit verbeteren dan denkt een op de vijf consumenten wel dat ze geen aparte digitale camera meer nodig zullen hebben. Het onderzoek van Blauw is gehouden eind augustus onder 565 bezitter van een digitale camera en 124 potentiële kopers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond