Deel dit artikel
-

Kwart personeel eruit bij BeReal

De sociale foto-app BeReal ontslaat een kwart van zijn medewerkers, twee weken nadat het in handen kwam van een nieuwe eigenaar.

Van de 110 banen in april verdwijnen er 28. COO Romain Salzman vertelt op LinkedIn: “Dit zijn mensen die een sociaal platform in achttien maanden tijd opschaalden van 200 duizend dagelijkse gebruikers naar 25 miljoen. Zij kunnen bouwen en werken onder druk.”

Salzman noemt alle getroffenen bij naam en functie en geeft hun e-mailadres in de hoop hen zo snel mogelijk van een nieuwe, passende werkplek te voorzien.

De start-up werd op 11 juni jongstleden gekocht door de mobiele ontwikkelaar Voodoo voor 500 miljoen euro. Voodoo komt eveneens uit Frankrijk. Naar eigen zeggen is het de grootste mobiele uitgever na Google en Meta, want: 150 miljoen actieve gebruikers.

Oprichter en directeur Alexis Barreyat van BeReal verkocht zijn bedrijf omdat hijzelf niet de ambitie had de onderneming naar een volgend niveau te tillen.

BeReal won rond de coronatijd snel aan interesse als een variant op Snap en Instagram. Ook hier maken gebruikers foto’s om met anderen te delen, maar er zit een soort spelelement in de app verwerkt. De app bepaalt namelijk wanneer je de foto moet maken en geeft daarvoor een seintje. De gebruiker heeft daar uiterlijk twee minuten voor. Daarna worden de foto’s gedeeld met een vriendengroep.

Foto: Ben Weber, Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond