Deel dit artikel
-

Een kwart van de Vlaamse bedrijven gebruikt AI

Een kwart van de Vlaamse bedrijven gebruikt AI. Daarmee behoort Vlaanderen tot de koplopers van Europa. Toch is er nog werk aan de winkel, want dat betekent dat drie vierde van de Vlaamse geen kunstmatige intelligentie gebruikt, zo blijkt uit de AI-barometer die de Vlaamse minister van Economie en Innovatie liet uitvoeren.

De technologie wordt het meest gebruikt voor automatisering van administratieve processen (31,4 procent) en ICT-beveiliging (31 procent). Een kwart van de bedrijven die AI gebruiken, doen dat ten behoeve van marketing of verkoop. Een voorbeeld daarvan is het voorspellen van klantengedrag op basis van data.

Het gebrek aan kennis ligt aan de basis van de beperkte AI-adoptie. Daarbij gaat vooral over de kennis met betrekking tot de wetgevende en ethische aspecten van AI. Hierdoor ziet 76 procent van de niet-gebruikers weinig toegevoegde waarde voor AI in hun bedrijf. Het gepercipieerde beperkte nut weerhoudt hen er in te investeren. Er is sprake van een laag bewustzijn rond of kennis over wat AI inhoudt en wat de voordelen zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond