Deel dit artikel
-

Hoogste groei internetomzet sinds 2018

De internetomzet van de detailhandel was dankzij corona in het eerste kwartaal 19,1 procent hoger. Dat is de hoogste groei sinds het eerste kwartaal van 2018 (21,1 procent).

De internetomzet van de multichannelers was in het eerste kwartaal 20,8 procent hoger dan een jaar eerder. Bij de pure internetverkopers (postorderbedrijven en webwinkels) was de omzet 18 procent hoger, volgens cijfers van CBS.

De eerste coronamaatregelen zorgden aan het eind van het eerste kwartaal (in maart) voor grote omzetschommelingen in diverse detailhandelsbranches. In de foodsector werd in het eerste kwartaal 6,4 procent meer omgezet, in de non-foodsector 0,6 procent minder.

Januari (+2,2 procent) en februari (+5,1 procent) leverden nog omzetwinst op, maar in maart leverde de non-foodsector 8 procent omzet in vergeleken met maart vorig jaar.

In het eerste kwartaal waren vooral de omzetten van de kleding- (–16,2 procent) en de schoenenbranche (–15,7 procent) lager. De omzetten in de doe-het-zelfbranche (+13,6 procent), bij de drogisterijen (+8,3 procent) en de verkopers van consumentenelektronica (+6,3 procent) stegen het sterkst ten opzichte van een jaar eerder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond