Deel dit artikel
-

6500 nieuwe webwinkels in het derde kwartaal

In Nederland zijn in het derde kwartaal bijna 6,5 duizend webwinkels opgericht, in vergelijking met 2019 is dit een toename van het aantal oprichtingen van 47 procent.

De internetomzet van de detailhandel was in het derde kwartaal dan ook 38,3 procent hoger dan een jaar eerder. Deze omzetstijging volgde op het record van het tweede kwartaal, toen er 54,9 procent meer online werd omgezet dan een jaar eerder. Dat meldt het CBS vandaag.

Bij de pure internetverkopers (postorderbedrijven en webwinkels) was de omzet in het derde kwartaal 31,6 procent hoger. De online-omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multichannelers) nam met 48,3 procent toe.

De omzet van de totale detailhandel was in het derde kwartaal van 2020 9,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste toename sinds het begin van de publicatie van de CBS detailhandelcijfers in 2005. Het volume nam met 7,3 procent toe.

De horeca was in het derde kwartaal weer geopend, maar de omzet van de foodwinkels bleef toch relatief hoog. In de foodsector was de omzet in het derde kwartaal van 2020 6,4 procent hoger, in het tweede kwartaal was dat 7,5 procent. Bij de supermarkten nam de omzet met 6,0 procent toe.

De grootste omzetgroei werd in het derde kwartaal behaald door de winkels in doe-hetzelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting. Bij de verkopers van recreatieartikelen en consumentenelektronica en witgoed werd de omzetgroei ook in dubbele cijfers gemeten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond