Deel dit artikel
-

TMG en Dasym richten fonds op voor digitale innovaties

TMG gaat een strategische samenwerking aan met Dasym Investments, het investeringsbedrijf van Frank Botman. Die wilde de internetactiviteiten van het TMG-concern onderbrengen in een bedrijf waar hij zelf grootaandeelhouder is.

TMG en Dasym willen een gezamenlijk fonds oprichten voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve distributiemodellen en in ontwikkelbedrijven in kansrijke digitale domeinen. Een van de initiatieven is de realisatie van een streaming content platform.

Ook worden geheel nieuwe domeinen ontwikkeld, onder meer op het gebied van e-gaming, e-gambling en e-health. ‘TMG wil in deze groeisegmenten haar positie innemen en deze met partners ontwikkelen en investeerbaar maken’, zo heet het.

Gisteren ontkende een woordvoerster de plannen voor het afkoppelen van digitale activiteiten in een aparte vennootschap, zoals door Botman was voorgesteld. Botman vindt dat het krantenconcern zich vooral moet concentreren op de merknaam Telegraaf en daarmee geld moet verdienen. Hij zou de onlinetitels zoals GeenStijl, huizensite Jaap.nl en Speurders.nl hebben willen onderbrengen een nieuwe BV Newcompany.

Dasym is de voortzetting van Cyrte Investments, het bedrijf dat het vermogen beheerde van John de Mol.

TMG meldde over het eerste kwartaal lagere opbrengsten van 116,9 miljoen euro, onder meer vanwege het stoppen van minder renderende titels. Het bedrijfsresultaat verbeterde licht van 0,3 naar 0,8 miljoen euro. Het aantal combi abonnementen (print en digitaal) van De Telegraaf stijgt met 9,3 procent. Steeds meer lezers maken gebruik van de digitale krant, die zeven dagen per week wordt uitgegeven.

Voor 2015 is een verdere daling van omzet uit advertenties en oplagen voorzien, zowel bij landelijke- als bij regionale dagbladen. In dit jaar van transitie zal TMG naar eigen zeggen ‘met regelmaat stappen tot aanpassing van de organisatie bekend maken’. Voor bedrijfsonderdelen die niet tot het kernbedrijf behoren, worden aparte toekomstscenario’s ontwikkeld.

TMG verwijst ook nog naar de plannen om de redacties van De Telegraaf op te splitsen. Autovisie, DFT, Privé, Telesport en Vrouw moeten zelfstandige deelredacties worden, maar de redactie is tegen. De plannen voor Landelijke Media zullen in het tweede kwartaal worden aangekondigd, laat de uitgeverij weten. ‘TMG hecht grote waarde aan een zorgvuldige voorbereiding en vooroverleg met leden van het management en de redactie. Dat vraagt tijd.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond