Deel dit artikel
-

Yahoo schrijft weer af op Tumblr

Yahoo schrijft wederom 482 miljoen dollar af op de waarde van Tumblr, het sociale netwerk van het enkele jaren geleden kocht. Desondanks vallen de kwartaalcijfers mee. De omzet eindigde op 1,31 miljard dollar, beter dan verwacht.

Beleggers hadden geen hoge verwachtingen van de financiële resultaten van Yahoo. De cijfers over het eerste kwartaal waren niet best. De omzet daalde 18 procent naar 859 miljoen dollar, het kwartaalverlies kwam op 99 miljoen. Wat dat betreft vallen de cijfers voor het tweede kwartaal mee, al noteerde Yahoo een nettoverlies van 440 miljoen (22 miljoen een jaar geleden) en een EBITDA van 172 miljoen (tegen 262 miljoen vorig jaar).

De mobiele inkomsten gingen fors omhoog: van 252 miljoen dollar naar 378 miljoen. Zoekadvertenties waren goed voor 711 miljoen dollar tegen 528 miljoen een jaar geleden.

Grootste tegenvaller: Tumblr. Yahoo kocht het sociale netwerk in 2013 voor 1,1 miljard dollar, maar het blijkt een dure miskoop. Yahoo schreef in het vierde kwartaal van 2015 ook al 230 miljoen dollar af op het onderdeel.

Het zijn vermoedelijk de laatste cijfers die het Amerikaanse internetbedrijf presenteert, nu verwacht wordt dat Yahoo wordt verkocht en zijn beursnotering verliest. Overnamekandidaten zijn Verizon, AT&T en Quicken Loans Dan Gilbert (samen met Warren Buffett). De laatste biedingen waren vandaag, maar de keuze is blijkbaar nog niet gemaakt. Nader nieuws wordt begin augustus verwacht.

Vandaag werd al wel volop gespeculeerd over het mogelijke vertrek van CEO Marissa Mayer. De verwachting is dat zij niet meteen zal opstappen, maar de verkoop zal begeleiden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond