Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet About You: 513 miljoen euro (+48%)

Online kledingwinkel About You won in het laatste kwartaal van 2021 miljoenen nieuwe klanten. Dat liep met 34 procent op tot 10,7 miljoen. Ze hielpen de shop in die traditioneel drukke periode een omzet realiseren van 512,5 miljoen euro.

Die klanten bestelden gemiddeld 2,9 keer in het kwartaal (+6%), dus: elke maand wel een keer, en de gemiddelde orderwaarde kwam uit op 58,80 euro (+5%).

About You’s marketinginvesteringen in het zuiden van Europa, waar het zijn diensten nu uitrolt, zijn dermate hoog dat de winstmarge met de helft verslechterde tot min zes procent.

De Duitse leiding van About You verwacht dat het boekjaar 2021 wordt afgesloten met een verlies van zeventig miljoen euro bij een omzet van 1,7 miljard euro. Het grootste deel daarvan komt uit kledingverkoop aan consumenten. Een klein, nog niet gepreciseerd deel, van de omzet komt uit de verhuur van de technologie achter het handelsplatform aan andere e-commercepartijen. De omzet van dat product, Scayl genaamd, steeg in het derde kwartaal van het nog lopende boekjaar met 109 procent.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond