Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet VodafoneZiggo: 1 miljard euro (+2%)

Voor het eerst noteert VodafoneZiggo een kwartaalomzet van meer dan een miljard euro. Netto schrijf het bedrijf echter nog rode cijfers: een verlies van 21 miljoen euro.

Voor het hele jaar verwacht CFO Ritchy Drost een kleine groei van de operationele winst, vier à vijf procent. In de gebruikersaantallen zal de grote groei immers niet niet meer zitten. De taart tussen VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile lijkt ongeveer wel verdeeld.

Het aantal internetklanten steeg amper maar toch tot 3,7 miljoen en het aantal actieve SIM-kaarten met driehonderdduizend tot 2,3 miljoen. De omzet per mobiele klant per maand daalde een euro tot achttien euro.

VodafoneZiggo meet zijn succes met name af aan het aantal zogeheten ‘converged klanten’. Dat zijn mensen en huishoudens met zowel van vast internet als mobiel internet afnemen. De brengen een hogere omzet en marge met zich mee en ze stappen wat minder vaak over. Deze groep, de converged klanten, groeide met 69.000 in het derde kwartaal. Dat is veel minder dan de 244.000 een jaar geleden.


(linkerkolom Q3 2020)

De operationele winst steeg met zes procent tot 478 miljoen euro.

Het aantal internetklanten daalde in de maanden tussen begin juli en eind september met zevenduizend.


(linkerkolom Q3 2020)

Drost vertelt in een gefilmde toelichting dat zijn bedrijf twintig procent van de omzet terug investeert in de aanleg en het onderhoud van de vitale infrastrucuur. Dat zijn de netwerken in de grond en in de lucht.

Sinds dit kwartaal biedt het 1 Gbps-snelheid in Amsterdam en Rotterdam aan. Eind volgend jaar moeten drie miljoen huishoudens hierover kunnen beschikken. Dat is net niet de helft van het totale verzorgingsgebied.

VodafoneZiggo heeft een schuld van van 10,6 miljard euro tegen gemiddeld rentepercentage van ruim 4 procent en een looptijd van acht jaar. Schuldenaren kregen in het derde kwartaal 22 miljoen euro uitgekeerd, aandeelhouders 175 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond