Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet Zalando naar half miljard euro

Betere fulfillment en marketing hebben gezorgd voor een hoger bedrijfsresultaat van online retailer Zalando. De netto-omzet ging in het eerste kwartaal naar 501 miljoen euro, 35 procent meer dan een jaar geleden.

‘De start van het jaar begon veelbelovend,’ zegt bestuurder Rubin Ritter in een verklaring (pdf). Zalando kreeg 332 bezoekers in het eerste kwartaal, tegen 275 miljoen in de eerste helft van 2013. Het aantal actieve klanten is van 10,3 naar 13,5 miljoen gegaan.

De EBIT-winstmarge verbeterde met 0,7 procent, maar winstcijfers worden niet gegeven. Dat zal in de toekomst veranderen als Zalando naar de beurs gaat.

Zalando is sinds vorig jaar achter de schermen bezig het bedrijf organisatorisch, juridisch en financieel gereed te maken voor een beursgang. Deze week werd bekend dat Credit Suisse, Morgan Stanley en Goldman Sachs zijn geselecteerd als begeleidende banken. Het wordt volgens insiders de grootste beursgang sinds T-Mobile in 2000. Zalando zelf houdt echter vol dat een beursgang ‘een mogelijkheid, maar geen prioriteit’ is.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond