Deel dit artikel
-

Kwartaalresultaten PostNL boven eigen verwachting

PostNL ziet een verbetering in de volumeontwikkeling bij Pakketten, al loopt dat volume nog steeds terug, zelfs met 6,5 procent. Normale post daalde ook weer, met 10,8 procent (pdf).

De omzet over het eerste kwartaal daalde van 806 miljoen euro naar 783 miljoen. Ook de EBIT daalde flink, naar slechts 7 miljoen euro.

De feitelijke volumes bij Pakketten, zowel binnenlands als internationaal, vielen echter gunstig uit in vergelijking met de eigen prognoses van PostNL, met name in maart.

Herna Verhagen, CEO PostNL, schrijft de (verbeterde) resultaten toe aan de sterke focus op de aanpassingsmaatregelen die vorig jaar zijn genomen, zoals de optimalisering van routes, inzet van medewerkers en transportmiddelen, naast een strakke beheersing van indirecte kosten. Er werden 200 à 300 FTE’s ontslagen.

In een economisch klimaat dat wisselvallig en onzeker blijft, ligt PostNL op koers om de verwachtingen voor 2023 waar te maken, namelijk een handelsresultaat van tussen 70 miljoen en 100 miljoen euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Het wordt tijd dat het vertrouwen in Herna Verhagen door de aandeelhouders wordt opgezegd. Ze levert sinds ze aan het roer is bij PostNL een totale wanprestatie en devaluatie van het bedrijf. Het is dan ook bizar dat de Raad van Bestuur haar een nieuwe termijn heeft gegeven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond