Deel dit artikel
-

La Bastille opent eerste Internetcafé in Amsterdam

EasyEverything en KPN vechten al maanden om de eer, maar het door Sun gesponsorde café La Bastille in Amsterdam gaat er met de eer vandoor. Daar komt het eerste grootschalige Internetcafé van Nederland. De 37 werkplekken worden uitgerust met de Sun Ray enterprise appliance, plug & play apparaten.

Geheel nieuw is de wijze waarop betalingen door bezoekers kunnen worden verricht. Als
eerste in Nederland introduceert het internetcafé La Bastille de zogenaamde Smart card. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een persoonlijke kaart waarop niet alleen de kosten van het Internet-gebruik worden geregistreerd, maar ook de kosten van consumpties.

Het internetcafé richt zich op een zeer breed publiek: scholieren en studenten, toeristen, maar ook zakenmensen. Het café wordt gehost door provider WideXS. Wat een uur toegang gaat kosten is nog niet bekend.

De initiatiefnemers van dit Internetcafé zijn op zoek gegaan naar een combinatie tussen het authentieke Amsterdamse bruincafé en aspecten van het moderne van de 21e eeuw. Het resultaat is een oud Amsterdams grachtenpand nabij het Leidseplein, dat ingericht is in "oude stijl": houten meubelen, vloeren en plafonds, grove bakstenen, een kroonluchter en donkere gewelven. Het geheel is gecombineerd met moderne accenten. Het pand is een ontwerp van Architect Michel Ruigrok van architectenbureau Wim Klaasen uit Amsterdam. Het café is gevestigd aan de Lijnbaansgracht 246.

Deel dit bericht

7 Reacties

marnik

Schitterend, Die Nederlanders zijn toch altijd een stapje voor dan wij die Belgen die eerst op alle vlak de kat uit de boom kijken. Gelukkig voel ik me meer verwant met jullie mentaliteit als Belg zijnde.Ik heb ooit in een Belgisch zakenblad gelezen dat dergelijke concepten van een internetcafe en alles hetgeen er om heen kan worden georganiseerd een groot succes is in Duitsland.Zelf ben ik ook een dergelijk businessplan aan het samenstellen, alleen had ik graag nog enkele geinteresseerde bedrijven(mensen) gesproken die dit ook zien zitten om in Belgie te doen.Als ervaren klein zelfstandige zijn positieve reacties hiervoor zeker meer dan welkom. Marnik Dhoore- Belgie,manager@centralwide.comwww.centralwide.com

Stephan Aarts

In samenwerking met CyberSmith uit NY heb ik 3 jaar geleden geprobeerd eenzelfde Internetcafe te openen in Utrecht.CyberSmith was een grandcafe met speciaal ontwikkelde meubels waar je goed kon zitten met goed geluid (geen headphones) en tevens zeer goed eten werd geserveerd.Helaas wilde dit bedrijf alles in eigen beheer doen hetgeen te kostbaar werd en dus opgeheven moest worden. Daarbij waren ze te vroeg op de markt.Het concept blijft echter overeind in mijn ogen mits men goede 'sponsors'en een 'lange adem' heeft. La Bastille heeft dezelfde opzet met smartcards, een goede lokatie maar wel een goede timing. Misschien is SUN alleen niet voldoende voor 't aanbod.Het zou mooi zijn als er meer van deze zaken geopend worden waardoor scholen er s'ochtends terecht kunnen voor computerlessen. Hier kun je subsidie voor krijgen en scholen hoeven niet te investeren in computers, mensen en onderhoud. Veel sucses!Stephan Aarts

Jay McLellan

Geen eerste (er zijn al 8(?) internet cafes in de stad), misschien wel de grootste, in Amsterdam, tot nu toe, maar toch ik zie geen belangrijk voordeel in zo'n groot aantal nodes bij een internet cafe. Gezien de ervaring in the VS, lijkt het duidelijk dat de 'gewone mens' het helemaal niets vindt om midden tussen honderden anderen te moeten internetten. Klein blijft (zoals vaak bij internet technologie) toch leuker! 

Bob Pesl

De kosten zijn 0.17 cent per min.Dit komt neer op fl. 10,- per uur. Met vriendelijke groet,Bob PelsLa Bastille InternetLijnbaansgracht 246Amsterdam

P. Jansen (amsterdam)

De kosten zullen 17 cent per minuut bedragen. (zie poster deur la bastille) Ik vraag mij alleen af welk publiek naar dit cafe gaat. La bastille is/was namelijk erg populair bij een 'ander' dan internetters. Een vergelijking met barretje Hilton is wel te maken.

jacqueline de meijer

Ik zie er meer in om gewoon te kunnen interneten in je stam kroegd.m.v. muntgestuurde internetzuilen naast de gokkast of het videospel

P.J. Bodenstaff

Mijn eerste reactie is: leuk ook even internetten als je van huis bent.Maar de keuze voor een oud bruin café duidt op een ruimte waar veel gerookt is/wordt. Hetgeen ook klopt, want als je de Bastille in wil moet je door een muur van rook. Ik zit graag in een café maar mijn plezier wordt meestal vergald door ROKERS. Thuis gekomen moeten dan mijn kleren eerst een tijdje luchten voor ik die weer kan dragen. Maar helaas zijn er geen rookvrije cafe's. Ik zal dan beslist niet gaan internetten waar het ook toegestaan is te roken. Ik wacht op een rookvrij internet café of op een internet café waar rokers verplicht onder een sterke afzuigkap zitten en er geen rook in de ruimte komt.Verder lijkt mij fl. 10.- per uur redelijk aan de prijs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond