Deel dit artikel
-

Laatboeken op internet steeds populairder

De trend tot laatboeken via internet heeft in het tweede kwartaal van 2005 een enorme vlucht genomen. Dat blijkt uit onderzoek van online ticketbroker Vliegticketszoeken.nl.

In het eerste kwartaal van 2005 boekten reizigers gemiddeld nog drie maanden voor vertrek een vliegticket. In de maanden april, mei en juni is dit nog slechts vier tot zes weken voor vertrek. Volgens Jeroen Cornelissen van reisbureau Advanced Travel Partner (ATP) – het moederbedrijf van Vliegticketszoeken.nl – ziet de hele reisbranche een verschuiving naar laatboeken. “Dat vraagt zowel van ons, als van de luchtvaartmaatschappijen een flexibele instelling. We zullen de consument tot op het laatste moment voor vertrek moeten verleiden om te boeken.”

Omdat consumenten zo laat mogelijk kunnen boeken, boekt de online reisindustrie wereldwijd goede resultaten. Analisten verwachten dat de omzet in 2007 tot 80 miljard dollar zal stijgen. Ongeveer een kwart van de online advertentie omzet – inclusief email en zoekmachine marketing – heeft op dit moment al betrekking op het boeken van reizen of vakanties.

Uit het onderzoek van Vliegticketszoeken.nl – dat behalve lijnvluchten ook de lowcostcarriers in één overzicht zet – blijkt ook dat reguliere lijnvluchten populairder zijn vluchten van zogenoemde prijsbrekers. Een ‘lowcostticket’ blijkt inclusief toeslagen lang niet altijd goedkoper, zo stelt Vliegtickerszoeken.nl. De consument lijkt dat nu ook begrepen te hebben. Slechts een kwart van de mensen die via Vliegticketszoeken.nl een ticket boekt, koopt een zogenoemd ‘lowcostticket’. Lowcostboekers kiezen het vaakst voor easyJet en Transavia en lijnvluchtreizigers voor KLM en het Spaanse Iberia.

Maar liefst 70 procent van de boekers heeft de voorkeur voor een Europese bestemming. Daarnaast heeft Vliegticketszoeken.nl een ‘Top 5’ trend van bestemmingen kunnen waarnemen. Dit voorjaar zijn dat – op volgorde van populariteit – Barcelona, Londen, Nice, Milaan en Dublin. Wereldwijd blijven New York, Bangkok, Los Angeles, Toronto en Kaapstad als bestemming het meest in trek.

Deel dit bericht

2 Reacties

Robert

Zou het niet ook komen omdat de meeste lowcost airlines hun 'goedkope' tarieven pas 2 maanden voor vertrek in laten gaan? Bij transavia betaal je gewoon de hoofdprijs als je vroeg boekt, ik wacht meestal gewoon tot er een aanbieding komt (meestal 6-8 weken voor vertrek, om het vleigtuig vol te krijgen) om vervolgens toch het goedkope ticket te kunnen boeken.

Frank

Laatboeken? Lijkt me gewoon Laat boeken… Mensen willen pas op de laatste moment beslissen op basis van prijs een aangebodene. Er is de laatste jaren keus genoeg en veel goedkoper.En natuurlijk zijn we allemaal Nederlanders…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond