Deel dit artikel
-

Lancering nieuw design Uitzending Gemist aanstaande

Een dezer weken lanceert de Publieke Omroep de nieuwe versie van videoarchief Uitzending Gemist. De testversie draait sinds een jaar in publieke beta.

Eigenlijk had directeur Internet van de Publieke Omroep, William Valkenburg, vandaag de nieuwe versie van Uitzendinggemist.nl willen lanceren. Maar zijn digitale bouwteam van vier man is nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Ergens in de komende weken gaat de knop om.

Het bouwteam is sinds september 2010 bezig met de nieuwe versie van de populaire omroepsite. Op basis van de feedback van gebruikers werden om de twee maanden verbeteringen op beta.uitzendinggemist.nl doorgevoerd.

Alhoewel het nieuwe design dus al een jaar beschikbaar is, kiezen de meeste bezoekers nog steeds voor de oude, hen bekende site. “Iets meer dan een derde kiest voor het nieuwe design.”

Zodra het nieuwe design live gaat, zal de oude nog even beschikbaar blijven. Deze wordt echter uit kostenoverwegingen dan spoedig uitgefaseerd.

Tijdens zijn toespraak tijdens een Immovatorbijeenkomst keek Valkenburg terug op tien jaar Uitzending Gemist. Toen de site in 2001 van start ging, heeft hij lang gedubd over de naam van de dienst. “Tot ik uit een bespreking kwam en op mijn telefoon zag staan: Oproep Gemist. Alhoewel de naam strikt genomen niet helemaal correct is, is Uitzending Gemist gebleven. Vrijwel alle omroepen hebben uiteindelijk een variant op ‘iets Gemist’ overgenomen.”

De kritiek van commerciële omroepen als zou de Publieke Omroep concurrentievervalsend werken door de archiefsite met publiek geld te betalen, legt Valkenburg naast zich neer. “Wij hebben de markt voor deze vorm van video on demand gemaakt door als eerste ons standje op de markt te zetten. De rest volgde, al was het maar vanwege de vraag van hun kijkers.”

De kosten voor streaming video zijn in alle jaren ongeveer gelijk gebleven, aldus Valkenburg, op ongeveer een miljoen euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

sjaak

Jammer dat je als in buitenland bruut van de video’s wordt afgetrapt ondanks dat je in NL braaf je belasting betaald…
Ook zou het fijn zijn als je de stream gewoon kon bewaren want niet in elk hotel is de Wifi verbinding even goed.
Maar dat zal meneer de directeur natuurlijk een worst zijn.

Roderick

Beste Sjaak,
Misschien moet je je eerst even in de materie verdiepen, dan neemt men je vast serieuzer.
Roderick

Kees

Het archief wordt weer vergeten. Waar is alles voor 2010?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond