Deel dit artikel
-

Landelijk Meldpunt Internet Oplichting waarschuwt voor malafide meubelwebwinkels

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) waarschuwt voor malafide webshops webwinkelsdifferentbydesign.nl, monkidesign.nl en mookumliving.nl. De webwinkels ‘verkochten’ voornamelijk meubels.

Slachtoffers betaalden voor bepaalde producten, in de veronderstelling dat deze goederen na een bepaalde periode werden geleverd. Dat gebeurde echter niet (pdf)

De webwinkel maakte gebruik van zogenaamde Payment Service Providers.

De eigenaar schreef diverse bedrijven in bij de Kamer van Koophandel om ze al na maanden weer uit te schrijven.

Naar aanleiding van deze meldingen heeft het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting de betreffende webwinkels geplaatst op de lijst malafide handelspartijen op politie.nl.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

21 Reacties

Karolien Schutte

Op het moment is er een advertentie op fb te zien voor dames enkellaarsjes. Ik ben op een advertentie ingegaan, maar er doordat ik wilde betalen met mijn mastercard (die overigens op de advertentie als betaalmiddel wordt aangeduid) en bij het bestellen het ineens onmogelijk was met die card te betalen. Ik kreeg een berichtje dat ik de aankoop binnen 2 uur moest bevestigen. Toen ging er een alarmbel af bij mij en helemaal toen ik op fb diezelfde laarsjes voorbij zag komen maar dan aangeboden als 1. Jomaxa (die adv. reageerde ik op, 2 Tresusi, 3 omni precious en 4 what women need. Als je op die sites kijkt staan er alleen advertenties van henzelf op. Gelukkig heb ik geen geld overgemaakt, maar op fb staan diverse verhalen van mensen die wel betaald hebben en die niets ontvangen hebben.

Annelies Dunnewijk - fm 9260

ook ik heb laarsjes besteld en niets ontvangen. Wel betaald. Ik snap niet dat facebook dit soort praktijken toelaat!

Vronie Veugelers

Ook ik heb die leuke (orthopedische) enkellaarsjes besteld/betaald en niets ontvangen. Jomaxa adverteerde op Facebook. Oplichterij!

paul zuiderduin

Ook schoenen besteld betaald en niets ontvangen, ga aangifte doen, ookj facebook moet goed controleren op dit soort oplichters

H van Bemmel

Schoenen besteld , betaald 69,95 niet geleverd , ga aangifte doen tegen Jomaxa , wie zijn dit ?

P.Roben

Ik ook betaald, kreeg wel ontroerd per mail, zij gaven post.nl de schuld. Post.nl kan precies zien of er een bezorger geweest is.. niet dus. Heb ze gemaild met kopie vd aangifte bij de politie erbij, en bcc DAS. Toen kreeg ik antwoord dat ik geld terug zou krijgen. Ik zou dan de aangifte stoppen. Helaas niets teruggekregen vooralsnog. Is mu een werk geleden! Toen ik beter ging kijken op de website kon ik al niet veel doorklikken. Helaas!

Miriam willemsen - Jomaxa

Ook schoenen besteld via jomaxa..wel gekregenmaar vreselijk lelijk en nep en te klein.Ik heb gemaild (6)keer en voorbeeld formulier voor herroeping ingevuld en verstuurd via foto.
Ik wil mijn geld terug en schoenen retour maar ik ben al weken bezig.
Wat een oplichters

Jose Dohmen - 68h

heel herkenbaar, ook ik kreeg 2 paar vreselijk lelijke schoenen voor 79,96 euro
betaald via ideal, wil ze terug sturen, kreeg een keer bericht dat ik binnen 2 dagen antwoord op mijn mail zou krijgen, nu geen reactie meer,ook via facebook die (mooie ) schoenen gezien

Marcel lammertink

Via Facebook een vest besteld bij omni precious meteen via i-deal betaald maar niks ontvangen ook geen betaalbevestiging van hun gekregen . Pure oplichting.

Math

Honden mand besteld op 18 september 2019 en betaald via Ideal maar nooit ontvangen Oplichters zijn het

Willemine

Meerdere keren gevraagd om retouradres, omdat de schoenen niet passen. Zouden binnen 2 werkdagen reageren. Het is nu 6 weken later, geen reactie. Ik voel me opgelicht.

Monique Vermeulen

Ook de beruchte enkellaarsjes besteld via facebook helaas, betaald aan Mademoiselle Boutique.
Na een aantal weken mail gestuurd waar de laarsjes bleven kreeg daar geen antwoord op.
Toen via internet een bericht gestuurd naar een bedrijf wat ik gevonden had met die naam kreeg ik antwoord dat het niet van hun was dit is een klein kledingzaakje in Belgie.
Zag toen ook de advertentie via Facebook steeds met een ander naam langskomen
dus ja doeg geld geen laarsjes (helaas vond ze echt heel leuk)

Suzy An

Ook opgelicht door Madamoiselle Boutique, ook laarsjes met goede zolen. Betaald en nooit ontvangen. Doen jullie aangifte bij politie lokaal of ergens op een website van de politie?

jac.wilke - geen

jomaxa zijn oplichters ze adverteren met goede kwaliteits artikelen lederen schoenen bijvoorbeeld maar na 2maanden ontvang je na veel onbeantwoorden mails de schoenen van zeer inferrieure kwaliteit en zeker niet van leer,dus stoppen met deze oplichters jw

theo tjallinks

omniprecious oplichters ,geld betaald en niks gekregen,mensen pas op trap er niet in,ranger herfst winterjack besteld 79 euro.niks ontvangen.zelfde jack staat er nu op voor 49 euro,dit is om nog meer slachtoffers te maken ,je ontvangs gewoon niks.

Corriena de Raaf

Ik had een jas gekocht bij omniprecios , duurde heel lang voordat ik het kreeg .
De jas was veel te klein , en ik wilde geen andere want ik was bang dat het weer zo lang zou duren , dus heb ik het terug gestuurd. Inmiddels is dat 5 weken geleden en nog mijn geld niet terug ,ik heb meerdere mailen gestuurd en die kwamen allemaal niet aan , ben bang dat ik mijn geld niet meer terug krijg. Ik moest ook nog 7.50 retour kosten betalen.

alie smit - fenella.shop

een blouse besteld two 29,50 euro en nooit geleverd gekregen
ik voel mij opgelicht door deze shop.op een mail wordt niet gereageerd.
ik begrijp niet dat Facebook deze oplichters niet weert.

Pieter

Strider shoes besteld en betaald diverse malen mailtje gestuurd maar leggen de schuld bij de bezorger bij laatste mail gevraagd om geld retour daarna niks meer gehoord

Ingrid

Oplichters bij Welux. Warme echt leren laarzen besteld (via een link met foto van de laarzen op Facebook). Besteld met 50% korting nu voor € 39,95. Na een paar weken eindelijk ontvangen. Kwamen in een plastic zakje aan zonder pakbon of retouradres. Lijken in de verste verte niet op de bestelde laarzen. Materiaal is karton met stof, waardeloos. Welux reageert op geen enkele mail. Ik kan natuurlijk naar het geld fluiten. Ik ben er zelf dom genoeg ingetrapt, maar hoop dit voor een ander te voorkomen. Blijf alert en check de site goed voor je geld overmaakt.

Yolanda

Ook ik heb deze mooie warme laarzen bij Welux gekocht. Nadat ik ze betaald had kwam ik ze tegen bij aliexpress. Ik heb meteen in hetzelfde uur gemaild dat ik mijn koop wil ontbinden. Geen reactie. Vandaag laarzen ontvangen. Lijkt totaal niet op wat ik besteld heb ( heel ander model en zonder veters) en van vreselijke prut kwaliteit. Meteen gemaild met Welux maar natuurlijk weer geen antwoord. Dus ook ik ben er ingetrapt.
Raar dat dit zomaar kan. Het is toch een Nederlands bedrijf dat onder de Nederlandse wet valt

Petra vd zwan - Sefa meubels

Ik heb online via FB een bank besteld en €300 aanbetaald. Binnen 48 uur deal geannuleerd na lezen slechte reviews. Dit is binnen wettelijke bedenktijd kopen op afstand.
Ik krijg echter aanbetaling niet retour.

Ze hebben me geblokkeerd op messenger dus kan geen contact meer maken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond