Deel dit artikel
-

Landelijk Meldpunt Internet Oplichting waarschuwt voor malafide meubelwebwinkels

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) waarschuwt voor malafide webshops webwinkelsdifferentbydesign.nl, monkidesign.nl en mookumliving.nl. De webwinkels ‘verkochten’ voornamelijk meubels.

Slachtoffers betaalden voor bepaalde producten, in de veronderstelling dat deze goederen na een bepaalde periode werden geleverd. Dat gebeurde echter niet (pdf)

De webwinkel maakte gebruik van zogenaamde Payment Service Providers.

De eigenaar schreef diverse bedrijven in bij de Kamer van Koophandel om ze al na maanden weer uit te schrijven.

Naar aanleiding van deze meldingen heeft het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting de betreffende webwinkels geplaatst op de lijst malafide handelspartijen op politie.nl.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

8 Reacties

Karolien Schutte

Op het moment is er een advertentie op fb te zien voor dames enkellaarsjes. Ik ben op een advertentie ingegaan, maar er doordat ik wilde betalen met mijn mastercard (die overigens op de advertentie als betaalmiddel wordt aangeduid) en bij het bestellen het ineens onmogelijk was met die card te betalen. Ik kreeg een berichtje dat ik de aankoop binnen 2 uur moest bevestigen. Toen ging er een alarmbel af bij mij en helemaal toen ik op fb diezelfde laarsjes voorbij zag komen maar dan aangeboden als 1. Jomaxa (die adv. reageerde ik op, 2 Tresusi, 3 omni precious en 4 what women need. Als je op die sites kijkt staan er alleen advertenties van henzelf op. Gelukkig heb ik geen geld overgemaakt, maar op fb staan diverse verhalen van mensen die wel betaald hebben en die niets ontvangen hebben.

Annelies Dunnewijk - fm 9260

ook ik heb laarsjes besteld en niets ontvangen. Wel betaald. Ik snap niet dat facebook dit soort praktijken toelaat!

Vronie Veugelers

Ook ik heb die leuke (orthopedische) enkellaarsjes besteld/betaald en niets ontvangen. Jomaxa adverteerde op Facebook. Oplichterij!

paul zuiderduin

Ook schoenen besteld betaald en niets ontvangen, ga aangifte doen, ookj facebook moet goed controleren op dit soort oplichters

H van Bemmel

Schoenen besteld , betaald 69,95 niet geleverd , ga aangifte doen tegen Jomaxa , wie zijn dit ?

P.Roben

Ik ook betaald, kreeg wel ontroerd per mail, zij gaven post.nl de schuld. Post.nl kan precies zien of er een bezorger geweest is.. niet dus. Heb ze gemaild met kopie vd aangifte bij de politie erbij, en bcc DAS. Toen kreeg ik antwoord dat ik geld terug zou krijgen. Ik zou dan de aangifte stoppen. Helaas niets teruggekregen vooralsnog. Is mu een werk geleden! Toen ik beter ging kijken op de website kon ik al niet veel doorklikken. Helaas!

Miriam willemsen - Jomaxa

Ook schoenen besteld via jomaxa..wel gekregenmaar vreselijk lelijk en nep en te klein.Ik heb gemaild (6)keer en voorbeeld formulier voor herroeping ingevuld en verstuurd via foto.
Ik wil mijn geld terug en schoenen retour maar ik ben al weken bezig.
Wat een oplichters

Jose Dohmen - 68h

heel herkenbaar, ook ik kreeg 2 paar vreselijk lelijke schoenen voor 79,96 euro
betaald via ideal, wil ze terug sturen, kreeg een keer bericht dat ik binnen 2 dagen antwoord op mijn mail zou krijgen, nu geen reactie meer,ook via facebook die (mooie ) schoenen gezien

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond