Deel dit artikel
-

Landelijke bende malafide elektriciens opgepakt

De politie heeft acht mannen aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten komen onder andere uit Helmond, Deurne en Asten en zijn tussen de 22 en 35 jaar oud. Ze lieten slachtoffers een buitensporig bedrag laten betalen voor ‘elektriciens’ die niet het werk leveren dat ze beloven.

De zaak kwam aan het rollen nadat in januari 2022 een bestuurlijke controle plaatsvond op een locatie aan De Huufkes in Nuenen. Hier werd een soort kantoor annex data-centrum aangetroffen, verdeeld over verschillende ruimtes. Er werden meerdere pinapparaten, facturen en andere spullen gevonden die de aandacht trokken.

De nep-elektriciens kopieerden onder andere websites van bestaande bedrijven en pasten de URL-link aan (denk bijvoorbeeld aan een “–“ extra). Vervolgens betaalden ze forse bedragen aan Google, om met hun nep-website bovenaan de Google-zoekpagina te komen. Op die manier kwamen slachtoffers met ‘elektriciensnood’ bij deze malafide organisatie uit. Het noodnummer van de 24/7 elektriciens werd gebeld en klanten kregen vervolgens een telefonist(e) aan de lijn. Daarop werd een malafide elektricien naar de klant gestuurd.

In alle gevallen zijn er bijzonder hoge bedragen gevraagd, die niet te rechtvaardigen zijn. Als slachtoffers het niet vertrouwden werden ze geïntimideerd, waardoor velen toch het absurd hoge bedrag hebben betaald. Ook werd een klant geholpen bij het verhogen van de limiet voor online betalingen, zodat de rekening ter plaatse betaald kon worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond