Deel dit artikel
-

Las Vegas Loop-tunnelsysteem mag uitbreiden

Het Las Vegas Loop-tunnelsysteem in de Amerikaanse staat Nevada wordt uitgebreid. Een commissie keurde het uitbreidingsproject goed, zodat Elon Musks The Boring Company (TBC) verder kan graven.

De uitbreiding is goedgekeurd door de verantwoordelijke commissarissen van Clark County in de staat Nevada. Het ondergrondse tunnelsysteem wordt verlengd met 40,2 km.

Op dit moment is er alleen een tunnel die de hallen van het Las Vegas Convention Center met elkaar verbindt. Tijdens de CES van januari was de tunnel in gebruik.

Volgens een tweet van de commissie zal de uitbreiding plaatsvinden vanaf de Las Vegas Strip . Het oorspronkelijke plan vereiste een netwerk van 29 mijl met 51 stations. De Las Vegas Loop is momenteel ongeveer 3,5 km lang – met vijf haltes. Westgate en Encore zijn nog in aanbouw.

De nieuw geplande stations zullen worden gebouwd op Las Vegas Boulevard nabij de luchthaven, evenals in Chinatown, aan de Universiteit van Nevada en op Harmon Square.

Het oorspronkelijke idee was om Hyperloop-technologie te gebruiken in het tunnelsysteem. Tot nu toe zijn er echter geen aanwijzingen dat TBC deze technologie serieus zal gebruiken. In plaats daarvan rijden Tesla’s door de tunnel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond