Deel dit artikel
-

Last onder dwangsom voor wifitracking

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Bluetrace nadat het al eerder was gewaarschuwd over wifi tramking, oftewel het volgen van consumenten in fysieke winkels.

Het bedrijf levert technologie waarmee in en rondom winkels de wifi-signalen van mobiele apparaten worden opgevangen. Maar nog altijd vergaart Bluetrace gegevens in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Ook verzamelt en bewaart Bluetrace meer gegevens dan noodzakelijk is voor het in kaart brengen van bezoekersaantallen.

Bluetrace zegt na het onderzoek maatregelen te hebben getroffen. Deze zijn echter onvoldoende om de overtredingen te beëindigen, constateert de waakhond.

In de last onder dwangsom, die onherroepelijk is, wordt Bluetrace gesommeerd de overtredingen binnen zes maanden te beëindigen.

Als Bluetrace na zes maanden niet aan de last voldoet, is het bedrijf een dwangsom verschuldigd van vijfduizend euro voor iedere week dat de last niet is uitgevoerd tot een maximum van honderdduizend euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond