Deel dit artikel
-

Last-minute investeringen voor Auto1 Group

De Amerikaanse fondsen Sequoia en Lone Pine Capital steken elk vijftig miljoen euro in Auto1 Group. Dat staat op het punt om naar de beurs te gaan in Frankfurt.

De Amerikanen kopen hun aandelen tegen een waardering van zes miljoen euro. De verkopende partij is DN Capital, dat een jaar na de oprichting van Auto1 Group instapte. De investeringen voor de beursgang worden gezien als een teken van vertrouwen in de potentie van de Europese handelssite voor auto’s.

Het zakelijke en particuliere handelsplatform voor voertuigen wil dit kwartaal naar de beurs. Het bedrijf achter Autohero.com en Wijkopenautos.nl zou volgens eerdere schattingen rond de vijf miljard euro waard zijn, maar de Amerikanen leggen de openingskoers al hoger voordat hij op de borden staat.

Auto1 heeft in de afgelopen acht jaar van zijn bestaan een ecosysteem gecreeerd waar het online auto’s opkoopt en die vervolgens weer te koop aanbiedt aan autohandelaren. Dat is een actief netwerk van circa 60.000 autodealers.

De beursgang moet tussen de 750 miljoen en een miljard dollar aan werkkapitaal opleveren. Een significant deel van dat geld wordt gebruikt voor de promotie en uitbouw van het b2c-portal Autohero.

Foto: Frans Berkelaar (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond